Comunicate de Afaceri

Afla cum functioneaza o statie de dedurizare a apei

Apa pe care o folosești în fiecare zi poate fi dură atât pentru tine cât și pentru casa ta. Utilizarea unui sistem de dedurizare a apei ajută la reducerea contaminanților de apă și la acumularea de scări și, de asemenea, prelungește durata de viață a aparatelor.


Principalele dezavantaje ale apei dure sunt:

 • Poate lăsa o peliculă de spumă de săpun pe vasele și corpurile de baie;
 • Poate provoca acumularea de minerale în conducte și aparate;
  Poate reduce eficiența elementelor de încălzire din încălzitoarele de apă;
 • Poate favoriza coroziunea;
 • Reduce spuma de săpun și șampon în timpul dușurilor;
 • Face rufele să se simtă mai rigide și să arate mai puțin vibrante.

Apa este considerată dură când conține cantități mari de calciu dizolvat, magneziu, fier și alte minerale. Duritatea apei se măsoară în miligrame pe litru. Apa moale are un domeniu de duritate mai mic de 17 mg / L. Apa dură ajunge la 121 până la peste 180 mg / L. Vezi aici 2 testere pentru duritate apa extrem de precise

Puteți analiza apa de la robinet într-un laborator, dar există semne vizuale că apa de la robinet este dură. Poate lăsa spuma de săpun în spate pe chiuvete și căzi de baie, se poate forma în masini de spălat, mașini de spălat vase, aparate de cafea, umidificatoare, încălzitoare de apă etc.


Aici intră în joc o statie de dedurizare pentru apă. Sunt sisteme de schimb ionic, adică ionii de duritate (calciu și magneziu) sunt schimbați cu ioni de sare. Schimbul are loc într-un rezervor de rășină al sistemului de dedurizare a apei. Apa curge prin rășină și vine în contact cu mărgelele mici de rășină care sunt acoperite cu ioni de sare, iar ioni de duritate comercializează locuri cu ioni de sare. Gândiți-vă la rășină ca la un burete magnetic care prinde metalele găsite în apa dură.

Mentenanta
Singura întreținere necesară este reîncărcarea mărgelelor de rășină prin adăugarea de pungi de sare în rezervorul de saramură. Acest sistem de spălare inversează procesul, ceea ce înseamnă că ionii de duritate schimbă locurile cu ionii de sare din rezervorul de saramură și mineralele în exces sunt clătite în canalul de scurgere a apelor uzate.

În cazul meu, suntem doi adulți care locuiesc în casa noastră și folosim aproximativ 2 pungi de sare pe lună (la 8 euro o pungă) pentru un cost anual de întreținere de 128 euro. Costurile variază în funcție de câți oameni locuiesc în casă, de cantitatea de apă consumată și de nivelul de duritate al apei din casa ta.


Principalele avantaje ale unui sistem de dedurizare a apei sunt:

 • Consum mai mic de energie prin reducerea acumulării la scară a încălzitoarelor de apă;
 • Puteți reduce cantitatea de săpun de care aveți nevoie pentru a crea spumă;
 • Prelungiți durata de viață a instalațiilor sanitare;
 • Senzatie de apa mai matasoasa la spalare;
 • Hainele mai moi după spălare.

Bine ați venit la TopWater.ro, un magazin web conceput pentru a ajuta oamenii să-și îmbunătățească diferite aspecte ale vieții prin videoclipuri informative legate de sistemele de dedurizare a apei!

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă clic pe butonul de distribuire pentru a afla si prietenii dumneavoastra ce ar putea avea nevoie de o statie de dedurizare a apei. Nu uitați să vă abonați la newssletter-ul meu dacă doriți să vă bucurați în continuare de conținut uimitor precum acest articol util.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Nick Zane

Comentarii

Cauta

Categorii populare