Comunicate de Afaceri

Ce arme pot fi folosite de vanatori la partidele organizate?

Piata de echipamente pentru vanatoare este una foarte vasta, aceasta curpinzand atat numeroase tipuri de componente si piese vestimentare pentru vanatoare, cat si accesorii si alte echipamente ajutatoare. 

Cand vine vorba despre armele de vanatoare, alegerea poate parea dificila, mai ales pentru un vanator incepator, deoarece exista mai multe tipuri de arme de vanatoare, o astfel de gama variata putand fi gasita in magazinul online MLD Guns

Unele dintre cele mai des folosite tipuri de arme de vanatoare sunt:  

  • Pusca

Pusca este piesa centrala a armamentului vanatorului. Destinata in principal pentru impuscarea vanatului mic si mijlociu, este o arma de foc simpla, robusta si fiabila, dotata cu o teava lunga cu teava neteda, proiectand averse de proiectile sau gloante. Printre diferitele tipuri de arme vndute in magazinele de specialitate sunt pusca cu tevi suprapusa sau juxtapusa, pusca semiautomat sau puca pentru vanat mare.

  • Carabina de vanatoare

Similara cu pusca in forma sa, carabina este o arma potrivita pentru toti pasionatii de vanatoare. Spre deosebire de pușcă, o carabina de vanatoare are o teava striata care permite tragerea de munitie cu un singur proiectil, cu putere, raza si precizie de tragere mai mari, mai ales atunci cand este echipata cu luneta. Exista diferite modele de carabine pentru vanatoarea de mistreti si vanat mic: cu surub, liniara, cu parghie, semiautomata, cu pompa, expres etc.

  • Pumnalul de vanatoare

La fel ca pusca si carabina, cutitul de vanatoare face parte integranta din arsenalul vanatorului, in special pumnalul de vanatoare. Exista diferite modele de astfel de pumnale: pentru mistreti, caprior sau cerb. Conceput pentru a servi vanatul mare, acestea constau dintr-o lama din otel inoxidabil sau otel carbon cu un singur tais sau cu doua taisuri, cu maner din piele, metal sau lemn. Pumnalul de vanatoare cu maner de coarne de cerb este una dintre cele mai cautate arme cu tais. 

Nu trebuie utiat ca armele de vanatoare sunt imposibil de folosit fara o munitie adecvata. Cum exista peste 30 de calibre diferite, vanatorii trebuie sa aleaga munitia potrivita pentru arma pe care o folosesc si pe care o pot gasi in acelasi magazin online. 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare