Comunicate de Afaceri

Ce pot face copiii cu hartia colorata?

Sunt mai multe activitati pe care copiii le pot face utilizand hartie colorata, motiv pentru care aceasta va fi o parte importanta rechizitelor pe care acestia le folosesc, in gimnaziu si uneori chiar mai tarziu, pana in clasa a 8-a. Ulterior, hartia colorata este folosita mai rar de elevi, in cercurile de creatie si in cadrul anumitor proiecte. Sunt mai multe activitati pe care invatatorii si profesorii le pot propune utilizand hartie colorata, care sa ii ajute pe elevi sa isi dezvolte creativitatea si sa incerce lucruri noi.

Hartie colorata pentru quilling

Tehnica quilling este tot mai des utilizata de educatori, invatatori si profesori atunci cand vor sa stimuleze abilitatile copiilor. Cu ajutorul acestei tehnici copiii invata in primul rand sa aiba rabdare pentru a manevra cu succes hartiile astfel incat sa obtina forma dorita. 

De asemenea, este incurajata foarte mult creativitatea, copiii avand posibilitatea sa foloseasca ce culori vor si sa disece formele pe care vor sa le reproduca in alte forme mai mici. Astfel, vor face flori din hartie, fluturi si alte obiecte pe care le au de reprodus, rezumandu-se la cercuri, elipse si in general la elemente formate din linii curbe.

Hartie colorata pentru origami

Origami este de asemenea o alta tehnica foarte importanta, utilizata de copii la orele de lucru manual. Origami implica indoirea hartiei in moduri variate astfel incat sa se obtina forme care sa reproduca obiecte deja cunoscute. 

Cu ajutorul acestei tehnici, copilul va reusi sa respecte pasii pe care trebuie sa ii urmeze si sa acorde atentie instructiunilor pentru a ajunge la forma finala. De asemenea, elevul este stimulat sa aiba rabdare si sa fie atent la modul in care indoaie hartia. Un alt avantaj al acestei tehnici este faptul ca elevul isi va exercita abilitatile motrice fine pentru a impaturi hartia cat mai precis.

Hartie colorata pentru forme decupate

Primul contact al copilului cu hartia colorata este atunci cand invata sa decupeze. De cele mai multe ori profesorul este cel care deseneaza formele pe hartie, sau hartia are imprimate pe spate diverse forme pe care copilul sa le poata decupa. 

Astfel, elevul isi va exersa abilitatile motrice si va invata sa taie cat mai precis pana cand formele pe care le decupeaza vor iesi perfect. Ulterior, poate lipi aceste forme pe planse tematice si astfel va invata si sa sorteze. 

Dupa ce trece de etapa in care trebuie sa numere forme, sa le sorteze pe categorii si sa identifice culori, din formele decupate se pot crea adevarate povesti pe planse si copilul va invata sa faca colaje. 

Hartia colorata este utilizata si in alte activitati insa acestea sunt cele mai importante. Din hartie colorata pot fi facute inclusiv felicitari pentru zile importante asa cum este Ziua Mamei, martisoare, decoratiuni si invitatii la serbari. 

De cele mai multe ori plansele raman in scoala sau in gradinita, insa obiectele pe care copilul le construieste vor fi luate acasa si aratate parintilor sau chiar oferite cadou acestora cu diverse ocazii.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare