Comunicate de Afaceri

Ce sunt calandrele si cum functioneaza?

Calandrele sunt dispozitive folosite in special in curatatorii si spalatorii. Productivitatea si calitatea spalarii si uscarii rufelor in spalatorii sau curatatorii profesionale este cea care determina succesul unei astfel de afaceri din domeniul acesta. 

Cumparand cel mai bun calandru, rufele vor fi calcate si spalate in cantitati mai mari, aficientizand cu mult procesul de productie si diminuand costurile. Viteza de procesare este foarte importanta si calitatea rufelor finisate este importanta pentru client, care nu va mai reveni daca nu sunt bine curatate sau nu sunt calcate corect, respectiv daca timpul de returnare a produselor este mare. In concluzie, calandrul este un echipament pentru finisarea articolelor plate asa cum sunt lenjeriile de pat, fetele de masa, draperiile si perdelele.

Tipuri de calandre si modul lor de functionare

Exista mai multe tipuri de calandre care au un mod de functionare diferit:

  • Calandre rotative – acestea sunt calandrele care au o placa pentru calcare. Ele pot calca rufele care au o umiditate de 20 de procente, mai exact acele articole care au fost deja uscate inainte intr-un uscator pentru a ajunge la o astfel de umiditate. Aceste calandre au productivitate redusa si sunt de obicei folosite in spalatoriile de mici dimensiuni si care nu au necesitari mari in ceea ce priveste calcarea. De obicei, incalzirea lor se face electric si pot calca rufe cu latimea maxima de 2 m.
  • Calandre rotative cu benzi – acestea calca rufele imediat ce au fost scos dintr-o masina de spalat care are turatii de uscare mari. Aceste produse sunt mai productive decat cele anterioare si calca foarte bine rufele. Pot fi dotate cu un sistem de incalzire electrica, cu abur sau cu gaz. De asemenea, modelele avansate pot sa aiba un alimentator automat si un stivuitor sau chiar functii de impaturire. Pot calca rufe cu maxim 3.2 m latime.
  • Calandre industriale – acestea se bazeaza pe tehnologia cu chest, avand o cuva incalzita. Un astfel de produs poate calca rufele care vin direct din masina de spalat daca aceasta are functii de stoarcere la viteze mari si umiditatea rufelor nu depaseste 50%. Un astfel de calandru are cea mai mare productivitate, motiv pentru care este recomandat pentru spalatoriile foarte mari. Ofera o calitate excelenta a calcarii. Unele produse pot sa aiba incalzire electrica, dar exista si variante care functioneaza cu ulei termic, gaz sau abur. Este ideal ca un astfel de calandru sa fie dotat cu un alimentator automat si sa aiba functii de impaturire si de stivuire pentru fluidizarea muncii. Calandrele industriale pot calca rufe cu latimea maxima de 4.5 metri.

Alegerea unui calandru potrivit in functie de tip, dimensiune si mod de alimentare se va face tinand cont de o analiza temeinica a fluxului de spalare si curatare, dar si in functie de cantitatile ce urmeaza sa fie procesate, de tipul materialelor din care aceste produse sunt facute si de spatiul de lucru pe care spalatoria il are. Este important de asemenea sa se faca cele mai bune alegeri pentru ca procesul de productie sa fie eficientizat.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare