Comunicate de Afaceri

Ce sunt detectoarele de camere? Care este istoricul lor si cum functioneaza?

Odata cu cresterea numarului de camere spion, dar mai ales odata cu evolutia lor si cu transformarea lor in obiecte tot mai greu de detectat cu ochiul liber, se poate folosi un detector camere care vine in ajutorul celor care cred ca sunt spionati, pentru a afla daca sunt urmariti cu dispozitive spion. Aceste detectoare au o istorie indelungata si au evoluat mult in timp.

Istoricul detectoarelor de camere

Camerele ascunse exista inca din anii 1800. Interesant este ca, de indata ce fotografia s-a dezvoltat, oamenii au vrut sa faca fotografii fara sa fie detectati. De la voyeuri la ochi particulari, o camera spion era gadgetul dorit de foarte multe persoane. In 1900, realizatorul de film, George Albert Smith, a tratat voyeurismul optic in filmul sau, As Seen Through a Telescope. 

Istoricul de detectare a camerelor spion incepe cu aparitia CCD si CMOS in spatele obiectivului. Acestia sunt senzorii electronici din camerele de spionaj digitale moderne care capteaza imagini. Cu putine cunostinte — ajutat de niste gadgeturi ieftine – oamenii au invatat inca de atunci sa foloseasca detectoarele de camere.

Metode moderne cu ajutorul carora pot fi gasite camerele spion

Dr. Gordon Mitchell  a fost pionier in experimentele timpurii cu detectia cu unde laser pentru inspectiile TSCM in 1995. Parea o descoperire curioasa cu aplicatii limitate pe atunci.

Folosea o lanterna mica si intensa pentru a ilumina obiectele suspecte. Privind chiar de-a lungul marginii lanternei, se va vedea o stralucire din lentila, care adesea este verde. Mutand lanterna la aproximativ un centimetru de zona sclipicioasa, stralucirea disparea. Toate razele care lovesc senzorul (film sau o matrice de senzori semiconductori) si se intorc catre lentila sunt directionate exact inapoi catre lanterna. 

Isteria camerelor spion de astazi face ca detectarea camerelor ascunse sa fie o necesitate zilnica acum. In Coreea de Sud, problema este atat de raspandita incat au avut loc mai multe proteste pe strada. Guvernul a raspuns prin efectuarea de inspectii in toaletele publice.

Dar acesta este raspunsul Coreei de sud. Cei care locuiesc in alte state, trebuie sa isi gaseasca alte metode de a detecta camerele spion. Datorita costului ridicat al dispozitivelor profesionale de detectare a camerelor spion, trebuie sa se bazeze pe o tehnica de detectare putin diferita si mai putin costisitoare – LED-uri rosii intermitente. Aceasta tehnica functioneaza, uneori, dar nu intotdeauna. Luminile intermitente evidentiaza suprafetele reflectorizante, cum ar fi lentilele din sticla si plastic. De aceea, cele mai simple si mai ieftine modele de detectoare de camere folosesc exact astfel de tehnici.

Detectoarele de camere spion nu vin cu instructiuni detaliate. Sunt doar instrumente utile. Ca orice instrument, ele nu sunt de mare ajutor daca utilizatorul nu are abilitatea de a folosi un astfel de dispozitiv. Pasul numarul unu este documentarea. Cei care nu stiu ce sunt camerele spion si unde pot fi ascunse, pot incepe cu documentarea de la aceste informatii, pentru a sti in primul rand unde sa caute si ulterior pot invata despre detectoare.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare