Comunicate de Afaceri

Ce tip de ceas de dama sa alegeti

Nu putem vorbi cu adevărat despre ceasuri fără să menționăm mecanismul lor, care acționează la fel ca motorul din interior, care îl menține în funcțiune. Acest mecanism mută ​​mâinile, plus orice alte caracteristici suplimentare ale ceasului dvs. de damă.

 

Există trei tipuri principale de mecanisme de ceasuri dama de care trebuie să știți, iar în acest articol, vom trece prin fiecare dintre ele.

Mecanisme de cuarț

Un mecanism de cuarț este ceea ce veți găsi în mod normal în interiorul unui ceas de zi cu zi. Ceasurile cu cuarț vin într-o gamă largă de variante și calitate. De la ceasurile ieftine, pe care le-ați găsi în lanțurile de vânzare cu amănuntul, la mărci de ceasuri de damă de calitate superioară. Ceasurile cu cuarț sunt alimentate cu baterie, iar mișcarea lor determină acel ticăit specific.

 

Se numesc ceasuri de cuarț, indiferent ca vorbim despre ceas barbatesc sau pentru femei, deoarece înăuntru există, de fapt, o bucată mică de cuarț de cristal. Semnalul electric de la baterie trece prin cuarț, ceea ce îl face să vibreze de exact 32.768 de ori pe secundă. Aceste vibrații sunt măsurate și transformate într-un impuls în fiecare secundă.

 

Iată câteva dintre avantajele ceasuri dama cu cuarț:

 

 • Sunt cele mai precise - mecanismele cuarțului sunt mult mai puțin susceptibile de a pierde sau de a adăuga secunde pe parcursul zilei.
 • Nu au nevoie de multă întreținere - ceasurile din cuarț au mai puține piese în mișcare, ceea ce înseamnă mai puține lucruri care pot merge prost. În afară de schimbarea bateriei ceasului la fiecare doi ani, nu este necesară prea multă întreținere.
 • Sunt cele mai puțin costisitoare - ca regulă generală, ceasurile cu cuarț sunt aproape întotdeauna mai ieftine decât ceasurile cu mișcări automate sau mecanice.
 • Sunt mai durabile - faptul că sunt mai puține piese în mișcare într-un ceas cu cuarț le avantajează și în această zonă.

 

Mecanisme mecanice

Un mecanism mecanic nu folosește o baterie, ci trebuie întors manual, pentru a îl menține în funcțiune. Acest tip de mecanism mecanic produce o mișcare lină și constantă.

 

O mișcare mecanică folosește un mecanism cu arc, numit arc principal, care trebuie să fie întors periodic. Energia este transferată de la sursa principală, la arcuri și unelte mai mici, alimentând mâinile și alte funcții ale ceasului.

 

Iată câteva avantaje ale ceasurilor mecanice:

 

 • Durează mai mult - un ceas mecanic de calitate va rezista toată viața, dacă este îngrijit și întreținut în mod corespunzător. S-ar putea chiar să treacă la următoarea generație.
 • Nu sunt necesare baterii - cu un mecanism mecanic, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la moartea bateriilor și necesitatea înlocuirii acestora. Întoarcerea manuală a ceasului în fiecare zi poate fi un ritual plăcut.
 • Estetică mai bună și mai luxoasă - ceasurile mecanice tind să arate și să se simtă mai bine și sunt de o calitate superioară față de majoritatea ceasurilor cu cuarț. Unele pot avea mecanismul expus, astfel încât să puteți vedea funcționarea internă și oscilațiile ceasului. Acestea tind să prezinte materiale de calitate superioară, cum ar fi cristalul safir rezistent la zgârieturi, în loc de sticlă.
 • Mișcare lină a mâinilor - vă puteți bucura de mișcarea lină minute în șir. Dacă acest lucru este important pentru dvs., ar trebui să luați în considerare cu siguranță un ceas mecanic.

Mecanisme automate

O mișcare automată a ceasului folosește energia cinetică din mișcarea încheieturii mâinii pentru a întoarce automat mecanismul ceasului, în loc să se bazeze pe o baterie sau să fie nevoie să fie întors manual.

 

Ceasurile automate sunt numite adesea ceasuri cu întoarcere automată. Dacă credeți că ideea de a vă întoarce ceasul în fiecare zi ar putea fi deranjantă, atunci merită să vă uitați la un mecanism automat.

 

Aceste mecanisme folosesc o greutate metalică numită rotor, care se rotește când vă mișcați încheietura. Această rotire transferă energie și înfășoară un arc principal în interiorul ceasului.

 

Iată câteva avantaje ale ceasurilor automate:

 

 • Nu sunt necesare întoarceri sau baterii - un ceas automat este aproape magic! Nu trebuie să fie întors sau alimentat de o baterie. Atâta timp cât îl purtați în mod regulat, acesta va continua să funcționeze normal.
 • Mișcare lină și estetică - un mecanism automat este tot ceea ce este un mecanism mecanic, doar cu caracteristica suplimentară de întoarcere automată. Aceasta înseamnă că vine cu același aspect sofisticat și mișcare lină a mâinilor, pe care le-ați vedea la orice alt ceas mecanic. Doar cu bonusul suplimentar de a nu avea nevoia în a-l întoarce în fiecare zi.
 • Mai puternic - ceasurile automate vor tinde să fie mai groase decât un ceas mecanic obișnuit. Asta pentru că este nevoie de spațiu suplimentar în interior pentru rotor. Un ceas automat se simte mai greu și mai semnificativ la încheietura mâinii. Dar dacă căutați ceva mai minimalist, acest lucru ar putea fi de fapt un dezavantaj pentru dvs.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Outlet

Comentarii

Cauta

Categorii populare