Comunicate de Afaceri

Cel mai bun aparat de aer conditionat. Cum il gasesti?

Ceea ce isi doreste un utilizator normal este sa descopere un aparat eficient, care sa raceasca sau sa incalzeasca, in functie de necesitati si evident, sa consume putin.

Aparatele din ziua de astazi ofera mult mai mult de atat. Modelele precum Daikin Bluevolution au trecut pe banda de viteza a evolutiei si au capacitatea de a gestiona in mod inteligent racirea si de a asigura confort fara prea mare efort din partea utilizatorului... altul decat financiar.

Care sunt criteriile care contureaza cel mai bun aparat de aer conditionat?

Cei de la aer-conditionat.ro au ajuns la concluzia ca aproape toate aparatele de pe piata sunt eficiente, cel putin atunci cand este vorba despre cele produse de nume mari ale industriei. Pentru a se descoperi cel mai bun model, este bine sa se tina cont de o serie de indicatii si de criterii de calitate:

  • Potrivirea cu locul in care urmeaza sa fie folosit. Un aparat excelent poate sa isi evidentieze excelenta in anumite incaperi, dar sa fie ineficient in altele. Performanta unui aparat de aer conditionat trebuie sa fie studiata in detaliu si comparata cu nevoile incaperii in care va functiona. Cel mai important parametru este capacitatea de racire, masurata in BTU. Un BTU este echivalentul a 1054 de Joule, iar necesarul unei incaperi de aproximativ 25 de metri patrati este de 9000 BTU. Pentru fiecare 2 metri patrati adaugati este necesar un supliment de 500 BTU, asadar, oricine poate calcula cu usurinta necesarul.
  • Tipul de aparat. NU exista un singur tip de aparate de aer conditionat pe piata. Se poate opta pentru dispozitive de perete, de tavan, multisplituri sau mobile. De regula, toate sunt eficiente, alegerea facandu-se in functie de nevoia de mobilitate si de preferintele estetice.
  • Nivelul de zgomot produs. Este un aspect neglijat de multi oameni, pana in momentul in care functionarea aparatului incepe sa fie deranjanta. Nivelul de zgomot este masurat in decibeli si este trecut in orice specificatie a aparatului de aer conditionat. IN principiu, o soapta are intre 20 si 30 de decibeli. Limita de zgomot ce poate fi suportat pe termen lung de o ureche umana este de 60 de decibeli.
  • Tehnologia folosita. Este cea care diferentiaza aparatele de aer conditionat de pe piata intre ele. Un standard la cele mai noi aparate este tehnologia inverter, care asigura o optimizare foarte buna a eficientei. La acesta se adauga o multime de alte facilitati, cum ar fi controlul prin wi-fi sau autodiagnosticarea, necesitati pentru toti cei care isi doresc o casa moderna, care sa asigure confort sporit fara prea multe batai de cap.

Din fericire, aparatele de aer conditionat nu reprezinta o investitie foarte costisitoare si pot rezista chiar si cativa ani, fara niciun fel de probleme, atata vreme cat sunt ingrijite corect.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Pro Intersoft 2010

Comentarii

Cauta

Categorii populare