Comunicate de Afaceri

Crama Zoreşti – Dealu Mare - Vin rosu - mituri si secrete despre el si patria lui

Se spune că "O sticla de vin conține mai multă filozofie în ea decât orice altă carte din lume". Totuși, pentru ca vinul să ofere o senzație aparte și să meargă de minune atât la festivități, cât și într-un cadru restrâns trebuie să provină dintr-o viță bună.

România ocupă locul 13 în topul producătorilor mondiali de vin și locul 6 în Europa. Din punct de vedre al suprafeței cultivate cu viță de vie, România este în top 5 la nivel european. Din sortimentele viticole cultivate în România fac parte atât soiuri autohtone, cât și soiuri internaționale de renume. Podgoria Dealu Mare din regiunea Zorești este cunoscută drept patria oricărui soi de vin roșu Dealu Mare. Desigur, dacă tu le preferi pe cele albe sau rose, tot de aici îți poți face achizițiile.

Tu decizi în ce scop servești sau oferi un vin de calitate superioară. Însă, în cele ce urmează vei descoperi câteva secrete despre vinurile roșii, dar și motivele pentru care să le alegi.

În funcție de preferințe și gusturi, îți poți îndrepta atenția către vinurile seci sau demiseci. Iată câteva sugestii pe care cu siguranță nu trebuie să le ratezi:

  • Basilevs - Îți place să te bucuri la final de săptămână sau când ești încântat de un succes de o friptură suculentă de vită? Indiferent dacă alegi black angus, vițel la cuptor sau antricot, vinul Cabernet Sauvignon Sec nu trebuie să lipsească. Culoarea lui de un rubiniu închis te va cuceri pe loc. Gustul, însă, este cel care te va face să te bucuri și mai mult de moment. Prezintă arome intense de măsline negre, condimente fine și coacăze. Încearcă-l și tu și sigur nu vei da greș.
  • Vin Roșu Domeniul Zorești Merlot &Shiraz Demisec - Carnea de miel nu se mănâncă în fiecare zi, însă nu trebuie să fie doar Paște pentru a pregăti un drob de miel acasă. Ca asociere pentru degustare și pentru a merge combinația dintre ele direct la suflet, vinul de față este una dintre cele mai bune alegeri. Aroma te va duce cu gândul la dulceața de soc, mure sau nuci verzi. Așadar, într-o clipă trăită ca între adulți vei resimți și gusturi din copilărie.
  • Vin Roșu Domeniul Zorești Fetească Neagră Demidulce – Momentele în cuplu sau clipele petrecute alături de partener trebuie să fie aparte. Însă, majoritatea doamnelor prefră să consume vinuri dulci, în detrimentul celor seci, care sunt mult iubite de bărbați. Așadar, plăcerea de a sta la un pahar de vin este potrivit să fie o activitate plăcută de ambele părți. Astfel, este indicat ca domnii să meargă pe mâna partenerelor și să consume din când în când și un vin demidulce. Cel de față încântă gusturile prin aroma lui complexă. De grabă, în pahar se crează un mix armonios din mirosurile de prune coapte, coacăze și parfumul discret de vanilie.

Crama Zorești-Dealu Mare este cu siguranță răspunsul tuturor întrebărilor tale în materie de vinuri de calitate. Alege ce îți este pe plac și consumă responsabil alături de cine ți-e drag!

© Crama Zoreşti – Dealu Mare
Com. Vernești, Jud. Buzău
www.zoresti.ro; www.vinurizoresti.ro
Urmăriți-ne pe Facebook

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LPN MEDIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare