Comunicate de Afaceri

Cum alegem prosoape din bumbac de cea mai buna calitate?

De ce spunem astfel? Ei bine, exista o multime de prosoape in magazine. Sunt realizate din diferite materiale, au diferite dimensiuni si pot fi gasite in o multime de variante diferite de design. Prin urmare, achizitionarea unui set de prosoape se poate dovedi a fi o sarcina dificila.

Totusi, daca vei urma cateva sfaturi pe care ti le vom oferi in randurile imediat urmatoare, atunci iti va fi mult mai usor sa cumperi prosoape din bumbac de cea mai buna calitate. Iata care sunt aspectele care nu ar trebui sa iti scape din vedere:

Densitatea prosoapelor din bumbac

Nu e suficient sa cumperi niste prosoape confectionate din bumbac, iar mai apoi sa speri ca acestea vor avea cea mai buna calitate. De fapt, situatia sta cu totul diferit, materialul nefiind un detaliu ce are capacitatea de a-ti garanta calitatea prosopului ales.

Prosoapele din bumbac pot fi, la randul lor, foarte diferite. Iar unul dintre aspectele care le diferentiaza prosoapele din bumbac este densitatea pe care o au.

Densitatea prosoapelor se masoara in grame pe metru patrat, iar cu cat sunt mai multe, cu atat mai bine. O densitate mare va influenta grosimea prosopului precum si capacitatea lor de absorbtie. Totusi, un prosop cu densitate mare se va usca mai greu, asa ca ar trebui sa ai in vedere si acest detaliu.

Tipul bumbacului

Tine cont de faptul ca o densitate mare nu inseamna mereu o calitate premium, deoarece este important si materialul folosit pentru confectionarea prosopului. Bumbacul poate fi, la randul sau, de mai multe tipuri, asa ca acesta reprezinta un alt aspect pe care sa il ai in vedere.

Iar in acest sens, nu exista optiune mai buna decat bumbacul egiptean. Este cunoscut ca fiind cel mai calitativ tip de bumbac, avand fire lungi si o putere de absorbtie mult mai mare. Nici bumbacul turcesc sau bumbacul velur nu sunt de ignorat.

Metoda de confectionare

Te-ai gandit vreodata ca modul de confectionare al unui prosop ar putea avea influente asupra calitatii acestuia? Ei bine, are! Iar acesta trebuie sa fie un alt aspect de care sa tii cont atunci cand vrei sa cumperi prosoape din bumbac de cea mai buna calitate.

Ei bine, un prosop din bumbac de calitate se va realiza prin rasucirea firelor de bumbac, obtinandu-se astfel o rezistenta superioara. Iar cu cat numarul de rasuciri este mai redus, cu atat calitatea va fi mai inalta. Un bumbac de calitate premium, asa cum este cel egiptean, nu va necesita prea multe rasuciri, rezistenta reprezentand o calitate naturala a acestui tip de bumbac.

Dimensiuni

In final, mai ramane sa tii cont doar de dimensiunile prosoapelor pe care le cumperi. Iar aceasta alegere o vei face tinand cont de destinatia prosoapelor precum si de modul in care vor fi folosite. Ai nevoie de prosoape pentru baie sau pentru bucatarie? Iti doresti niste prosoape cu care sa te stergi pe tot corpul, sau doar pentru maini sau fata? Sunt detalii ce te pot ajuta sa alegi dimensiunile prosoapelor.

Prosoapele de fata au dimensiuni de 30 x 30 cm, prosoapele pentru dus au 70 x 140 cm iar prosoapele pentru baie au, de regula, 100 x 150 cm. Dimensiunile pot varia insa de la un model la altul.

Acestea sunt asadar principalele aspecte pe care ar trebui sa le ai in vedere atunci cand iti doresti sa cumperi niste prosoape din bumbac de cea mai buna calitate.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alex Musat

Comentarii

Cauta

Categorii populare