Comunicate de Afaceri

Cum alegi cel mai bun cuptor electric: incorporabil sau independent?

Orice bucătărie modernă sau, mai bine spus, orice om cu ceva pasiune pentru gătit sau pentru mâncat deține un cuptor electric. Dacă nu ai încă unul, e musai să îți iei! Asta dacă nu dorești să mănânci în continuare prăjituri arse pe o parte, să te chinui să potrivești flacăra astfel încât cozonacul să crească atât cât trebuie și să se coacă și la mijloc, nu doar la suprafață. Sau dacă te-ai săturat să uiți sufleul în cuptor, cât timp ai vorbit la telefon sau ai rămas blocat pe vreo rețea de socializare, și să îl găsești scrum.

Cel mai bun ajutor poate fi un cuptor electric inteligent, care știe cât de tare să se încingă pentru fiecare preparat și când să se oprească, eventual, să se și curețe automat. Cum oferta este vastă, iată, în cele ce urmează, care sunt avantajele unui cuptor electric și care sunt criteriile pe care trebuie să le ai în vedere când vrei să achiziționezi unul, conform producătorului de cuptoare electrice Arctic.

Avantajele unui cuptor electric

Un cuptor electric este o mașină de gătit bazată pe convecție și oferă multiple avantaje față de un cuptor pe gaz, precum:

  • are un randament mai bun: calitatea gătitului este superioară, iar cantitatea de căldură reziduală degajată în bucătărie este mult mai redusă în cazul cuptorului electric;
  • noxe zero: în cazul spațiilor cu aerisire slabă, lipsa noxelor emise este un aspect important; cuptoarele pe gaz elimină o cantitate importantă de dioxid de carbon în urma arderii gazului, fiind astfel nocive dacă spațiul în care sunt utilizate nu este aerisit suficient;
  • are diferite programe de gătit, special concepute pentru pizza, preparate de patiserie, prăjituri, rotisor sau gătit cu abur, cu ajutorul cărora poți încerca rețete noi;
  • menține o temperatură constantă: cuptoarele electrice păstrează un flux constant de căldură față de cele pe gaz, care fluctuează în funcție de presiunea gazului sau de alți factori;
  • are o izolare bună a căldurii și a mirosurilor din timpul preparării;
  • are funcții multiple;
  • reduce uzura vaselor utilizate: un cuptor electric nu degradează vasele de gătit, cum se întâmplă în cazul cuptoarelor pe gaz.

Tipul – cuptor electric încorporabil sau independent

În afară de mărime, un alt criteriu important este alegerea tipului de cuptor:

  • cuptor electric încorporabil;
  • mini-cuptor electric;
  • cuptor electric independent.

Poți salva spațiu alegând un cuptor electric incorporabil, care poate fi pozitionat la orice nivel dorești sau unde consideri că este mai practic și unde arată mai bine. Vei găti astfel cu ușurință preparate delicioase într-un mod sănătos, rapid și simplu.

Cuptoarele electrice mici sau mini-cuptoarele independente pot înlocui cuptorul cu microunde. Fiind asemănător, cuptorul electric este ideal pentru persoanele care nu gătesc des și mult.

Spre deosebire de un cuptor electric încorporabil, un model de cuptor electric independent ocupă mai mult spațiu și trebuie poziționat într-un loc în care poți așeza alte electrocasnice, dar alegerea o poți face în funcție de necesități și disponibilitate.

Temperaturile minime și maxime de lucru

Un cuptor electric încorporabil performant atinge temperaturi de peste 300 de grade Celsius. Cele cu temperaturi de până la 250 de grade Celsius pot găti într-un timp mai îndelungat anumite preparate. De asemenea, temperatura minimă pe care cuptorul o poate asigura este importantă pentru anumite moduri de gătire, cum ar fi slow cooking sau menținerea preparatelor calde. Există cuptoare cărora le poți regla temperatura sub 100 de grade Celsius.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Outlet

Comentarii

Cauta

Categorii populare