Comunicate de Afaceri

Cum alegi o masă de biliard second hand?

Piața meselor de biliard este foarte asemănătoare cu piața auto: obiectul achiziției este scump chiar și la mâna a doua, însă diferența calitativă dintre o masă aflată la prima achiziție față de una aflată la mâna a doua poate fi enormă. Dacă în cazul mașinilor putem vorbi de kilometraj dat înapoi, piese after market de slabă calitate sau reparații proaste făcute de-a lungul timpului, în cazul unei mese de biliard utilizate putem vorbi de vicii ascunse, plăci cu crăpături, postav uzat și multe altele.

Din păcate cumpărătorul de masă de biliard nu deține, de cele mai multe ori, informațiile necesare pentru a face o achiziție în cunoștință de cauză. Ca și la o mașină, o masă de biliard are un „total cost of ownership” - un „cost total de deținere” - inevitabil, dar care, dacă este recunoscut și aplicat ca atare, va prelungi durata de viață a mesei și va menține calitatea tuturor componentelor sale la parametri de top. Și i se pare că face o „afacere” cumpărând o masă la mâna a doua, în general de pe OLX sau de pe alt site de anunțuri.

Prin specificul lor, mesele de biliard nu se vând la mâna a doua așa cum se vând... papucii. Pentru a fi repusă în vânzare o masă de biliard second hand trebuie inspectată de cineva profesionist, trebuie observate defectele adunate în timp, trebuie făcută o evaluare pentru recondiționare etc. Există și în România comercianți decenți de mese de biliard second hand, după cum și Tat Biliard vinde o serie de mese de biliard recondiționate cu grijă în fabrica noastră. Îi sfătuim pe toți cumpărătorii să se orienteze numai spre vânzători avizați și să evite site-urile de „ocazii” precum OLX.

Pentru a veni în ajutorul cumpărătorului de masă de biliard second hand pe situl nostru, TatBiliard.ro, am publicat recent și un manual în 10 puncte al cumpărătorului de masă de biliard second hand intitulat „10 greșeli pe care le faci atunci când cumperi o masă de biliard second hand”. Toți cei interesați vor descoperi acolo principalii parametri pe care trebuie să-i urmărească la o masă de biliard second hand atunci când vor să o cumpere. Manualul acesta ne-a fost inspirat de o întâmplare recentă. Un client a achiziționat o masă de biliard pentru a-și înlocui masa de acasă. Masa de acasă fusese achiziționată, evident „la un preț mai ieftin”, de la cineva de pe OLX, care asigura și transportul. Dar ceea ce nu știa clientul nostru era că vânzătorul era proprietarul unui bar de țară în care se fumează și se bea la greu. Odată achiziționată masa, ea a fost instalată în sufrageria casei. Aparent arăta bine dar foarte rapid a început să răspândească un miros de tutun ieftin și alcool ieftin care făcea imposibilă relaxarea în sufragerie. În cele din urmă, după ce a încercat în van să îi scoată mirosurile (operațiune posibilă, dar deloc ieftină, pentru că trebuie făcută profesionist cu echipamente și detergenți profesionali) a decis să o arunce și să cumpere o masă nouă de la Tat Biliard. Vă invităm să citiți manualul nostru dedicat cumpărătorului de masă de biliard second hand:

https://www.tatbiliard.ro/10-greseli-masa-de-biliard-second-hand.html

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Andamira Prestcom

Comentarii

Cauta

Categorii populare