Comunicate de Afaceri

Cum influențează pH-ul pielii percepția unui parfum

Se spune că un parfum nu este niciodată la fel, că el se schimbă încontinuu. Probabil ai trăit și tu situații când un parfum se simte diferit pe o persoană, comparativ cum se simte pe pielea ta. Să știi ca asta depinde de factori ce nu țin de compoziția sau modul de fabricare a parfumului. Așadar, la fel se va întâmpla indiferent că îți cumperi parfumuri replică sau orice alt tip de parfum. Dacă un anumit tip de compoziție nu merge bine pe pielea ta, rezultatul va fi același dacă nu schimbi compoziția. În astfel de cazuri, nu este de vină parfumul, și caracteristicile pielii tale.

Este știut faptul că un parfum, odată aplicat pe piele, va transmite un alt semnal olfactiv decât cel transmis când este mirosit direct din sticlă. Astfel, chiar și dacă vrei să cumperi parfumuri replică de barbati sau dama, o alegere bună atunci când vrei să te bucuri de o anumită aromă fără să cheltuiești sume mari de bani, trebuie să știi ce influențează mirosul unui parfum și ce să alegi în cazul tău.

Atunci când vine vorba de pielea noastră, ea are un miros specific ce nu poate fi îndepărtat. Astfel, în funcție de tipul pielii, percepția unui parfum se poate schimba. Asta se întâmplă deoarece pH-ul influențează și chiar alterează persistența parfumului. Așadar, felul în care percepem un parfum pe piele poate ajunge să fie destul de diferit. Epiderma are o structură foarte complexă, dar în același timp este echilibrată de mantaua sa hidrolipidică, de un pH ușor acid și de microbiota pielii. Atunci când pielea este hidratată și tratată, este ca un pământ fertil, pregătit să primească semințe. Dar dacă pielea este neglijată și afectată de diferiți factori, situația se schimbă.

În ciuda faptului că pH-ul pielii este considerat un mit în lumea parfumurilor, atât a celor de nișă și a celor comerciale, unde intră și parfumurile replică, este cunoscut faptul că un pH scăzut poate reduce considerabil persistența unui parfum. Transpirația, de asemenea, nu ar trebui subestimată. Transpirația, ce este o combinație între apă, sodiu, potasiu, clor și altele, atunci când se mixează cu uleiul sau alcoolul unui parfum generează mici schimbări ale esenței. Un alt factor ce influențează percepția și persistența unui parfum este rata lipidică a pielii. De exemplu, o piele grasă, poate altera serios o esență florală prin producția de sebum. În schimb, o piele uscată poate afecta mirosul și persistența prin scăderea intensității lor.

Un alt element capabil să afecteze pH-ul pielii, favorizând anumite note olfactive în detrimentul altora, sunt hormonii. Aceștia poate face ca anumite note olfactive să se simte altfel decât s-au simțit cândva. De aceea o esență ce în trecut a fost apreciată poate deveni, la un moment dat, neplăcută sau chiar fără miros. De asemenea, trebuie să știi că un parfum se schimbă din secunda în care începi să îl porți. Asta datorită faptului că anumite note olfactive sunt mai persistente decât altele. De exemplu, notele citrice au o durată mai scurtă decât cele lemnoase. Așadar, cele citrice vor dispărea mai repede, lăsând în urmă notele lemnoase, mult mai longevive. Deci, un parfum ce poate părea fresh la început, poate ajunge să fie simțit ca un parfum dulce, greoi, după câteva ore de purtare.

Nu în cele din urmă, chiar și vremea poate influența modul în care simțim un parfum. Vara, parfumurile tind să se dezvolte mai rapid și mai puternic, datorită temperaturilor ridicate și a faptului că pielea noastră, în general, are o temperatură mai mare. De aceea atunci când este cald, parfumurile mai ușoare și fresh sunt preferate cu preponderență, iar cele cu esențe tari, dulci-lemnoase, sunt utilizate în sezonul rece, unde vremea le mai temperează din putere.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: A.I. On Web

Comentarii

Cauta

Categorii populare