Comunicate de Afaceri

Cum iti alegi un animal de companie?


Cand te decizi sa cumperi un animal de companie, trebuie sa fii constient de urmatoarele aspecte: ai timpul necesar pentru ingrijirea acestuia, ai bugetul pe care trebuie sa-l aloci, partenerul de viata este de acord cu inca un membru in familie?
Daca ai un copil, atunci alege animalul pe care acesta si-l doreste. Fetitele, de exemplu vor opta sigur pentru adoptarea unei pisicute, iar baieteii vor prefera un caine. Conform unui studiu, rata infractorilor proveniti din copii care au crescut alaturi de un animal de companie, este aproape nula. Adoptarea unui animal de companie trebuie facuta inainte ca cel mic sa devina adult. Pentru un copil care are probleme de sanatate, un animal ii poate fi de folos. Depinde insa de boala de care sufera si ce presupune aceasta, referindu-ne la alergii sau altele.
Inainte sa cumperi un patruped, informeaza-te la rasele de caini si caracteristicile acestora. In momentul in care te-ai decis sa adopti un catelus, fii dispus sa ii acorzi toata ingrijirea necesara.
Daca pentru tine cel mai important lucru este sa ai un caine de paza, atunci cauta o rasa potrivita pentru aceasta sarcina. Daca, in schimb, cauti un animal pe care sa il tii in brate si sa il rasfeti, cumpara un caine de dimensiuni mici, cum ar fi Chihuahua sau Pomeranian. Daca ai copii mici, asigura-te ca animalul pe care il vei cumpara nu va reactiona negativ in cazul in care micutii tai incep sa il traga de nas sau sa il smotoceasca. Ai putea sa iti indrepti privirile catre o rasa sociabila, care se intelege bine cu cei mici, cum ar fi Golden Retriever, Collie, Mops sau Boxer. Exista si alte rase, ca Dalmatian sau terrierul Kerry Blue, care nu sunt atat de tolerante la agitatia creata in jurul lor. Unii caini invata foarte repede, pe cand altii te vor exaspera cu greselile. De aceea este important sa vezi cat de mult timp poti aloca dresajului inainte de a cumpara un patruped. Labradorii sau cainii English Spaniel sunt mai usor de dresat decat Boston Terrier-ii, care iti vor pune serios rabdarea la incercare.
Cheltuielile legate de intretinerea unui caine se aduna incet, dar sigur. De aceea este bine sa evaluezi cu atentie daca iti poti permite sau nu un astfel de animal. Pune la socoteala cheltuielile legate de hrana, vizite la veterinar, ingrijirea blanii si medicamentele. Un caine mare va consuma mai multa mancare decat unul mic, iar, de exemplu, un Chow-Chow va avea nevoie de ingrijiri speciale pentru blana stufoasa, spre deosebire de un Pittbull.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Advanced Ideas

Comentarii

Cauta

Categorii populare