Comunicate de Afaceri

Cum sa alegi laptele praf Humana cat mai bine?

Laptele este mancarea de baza a bebelusilor de cel putin un an. Pentru mamele care nu doresc, nu pot sa alapteze sau pentru cele care opresc alaptarea, gama de lapte praf Humana este o solutie.

Productia de lapte praf

Inainte de a ajunge la rafturi, laptele praf este preparat din lapte de vaca. Materia prima este apoi modificata prin eliminarea si adaugarea de nutrienti pentru a o face cat mai aproape de laptele matern. De exemplu, proteinele sunt reduse cu aproximativ 35 de grame pe litru pentru laptele de vaca pentru a ajunge intre 12 si 17 grame pe litru, rata cea mai apropiata de laptele matern.

Fiecare producator poate integra, in reteta de baza, elemente precum probiotice, fibre. Cand amestecul este gata, acesta este concentrat, apoi uscat pentru a obtine forma finala de pulbere.

Productia de lapte praf Humana este atent monitorizata, preparatele sunt supuse unor reglementari precise reglementate de directive ale Comisiei Europene.

Lapte praf Humana diferit pentru diferite varste

  • Laptele praf de varsta frageda: Se administreaza de la nastere pana la 4 - 6 luni. Acopera toate nevoile nutritive ale bebelusului.
  • Laptele de varsta a doua: Imediat ce copilul a inceput diversificarea in alimente, poti trece la acest lapte (aproximativ 5 luni). Nu trebuie sa optezi pentru cutii conventionale de lapte de vaca, altfel copilul este expus la deficiente de vitamine, fier si acizi grasi esentiali.
  • Laptele de crestere: De la un an pana la varsta de 3 ani, poti da acest lapte bebelusului. Este imbogatit cu vitamine, fier si acizi grasi esentiali, pentru a evita orice deficienta si pentru a promova dezvoltarea neurologica. Retine, insa, ca laptele de crestere nu este supus acelorasi obligatii de reglementare. Este considerat un produs alimentar real si nu mai este ca lapte praf. Prin urmare, este intelept sa te consulti cu medicul pediatru pentru a te putea consilia cu privire la cel mai potrivit lapte praf Humana pentru copilul tau.

DHA, lactoferrina?

Noi produse sosesc pe piata datorita studiilor din ce in ce mai ample. In prezent, sunt multe tipuri de lapte praf care contin  DHA (acid din familia Omega-3).

DHA este un acid gras esential semiesential pentru creier, prezent in laptele matern. Prin urmare, este recomandat sa iei lapte care il contine.

Prezenta sa este obligatorie in laptele praf,  incepand cu 2020. Cealalta inovatie majora pentru producatori este  lactoferrina. Este o proteina prezenta in laptele matern care creste sistemul imunitar.

Lapte praf Humana specific:

In anumite situatii, este recomandat un lapte praf specific:

  • In caz de reflux gastroesofagian opteaza pentru lapte preingrosat cu amidon (cartof, orez, etc.) sau pe baza de carob. Aceste lapt are mentiunea AR ca anti-reflux.
  • In caz de diaree,  alege un lapte cu continut scazut de lactoza in aceasta perioada. E indicat sa revii la laptele original cand au trecut aceste episoade.
  • In caz de alergii in familie, alege laptele hipoalergenic. Acest lapte a suferit modificari termice si enzimatice (numite hidroliza), astfel incat este mai usor tolerat si limiteaza aparitia eczemelor si alergiilor.

In orice caz, nu ezita sa soliciti sfatul medicului tau.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare