Comunicate de Afaceri

Cum sa alegi modelul de centrala potrivit

Indiferent daca locuiesti la casa sau la bloc, indiferent de marimea spatiului care trebuie incalzit, vei putea sa contezi intotdeauna pe eficienta unei centrale termice.

Alegerea unei centrale termice potrivite tine seama de mai multi factori importanti precum alegerea combustibilului potrivit, zona casei, suprafata, modelul dar si pretul.

In momentul de fata pe piata sunt disponibile modele de centrale pe gaz, pe lemne elctrice sau pe peleti. Modelul potrivit se alege in functie de suprafata care trebuie incalzita dar si de zona. In cazul in care locuiesti intr-o zona in care nu a fost racordata la gaz atunci vei avea nevoie de un model electric. Dar, pentru un apartament din oras o centrala pe gaz sau oricare dintre cele mentionate este mai mult decat o alegere potrivita.

 Criterii care stau la baza alegerii unei centrale termice

 Puterea si debitul de apa calda reprezinta alte criterii importante pe care trebuie sa le urmaresti la caracteristicile tehnice ale unei centrale termice. Acest aspect iti va arata daca are capacitatea de a circula eficient in toata casa. De asemenea, trebuie sa tii cont si de consumul mediu de apa per familie, astfel incat sa poti asigura confortul pentru toti cei care locuiesc cu tine in casa.

Centrala trebuie sa asigure o incalzire eficienta pentru intreaga casa. Daca ai o casa cu multe camere si bai, atunci va trebui sa instalezi o centrala termica cu boiler.

Modelul de centrala ales trebuie sa provina de la un producator cunoscut si sa fie comercializate de furnizori specializati care sa poata sa iti puna la dispozitie nu numai produsul dar si consultanta in alegerea modelului potrivit pentru casa ta. De asemenea, un furnizor specializat poate sa iti ofere un termen de garantie pentru o perioada cat mai lunga.

De ce este important sa apelezi la furnizori specializati

In prezent sunt disponibile pe piata numeroase modele si marci din care sa poti alege, diferentele constand in sistemele de protectie, eficienta, sisteme de senzori, modalitati de programare etc.  Fiecare producator iti poate recomanda centrale termice care sa se incadreze in bugetul tau dar si care sa asigure necesarul de apa calda si incalzire pentru casa ta. De asemenea, pot sa existe si modele de centrale termice cu diferite functii speciale care sunt disponibile in pachete special gandite pentru tine si necesitatile tale.

Este important ca toate modelele de centrale termice sa aiba garantie. Este o investitie majora al carui scop este sa nu il inlocuiesti foarte des. O garantie eficienta trebuie sa acopere lucrarile de service si piesele de schimb necesare pentru a repune in functiune o centrala care s-a defectat din diverse motive.

Garantia trebuie sa fie de cel putin cativa ani care sa iti ofere posibilitatea de a inlocui piesele daca este nevoie si sa se efectueze inspectia tehnica periodica.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: BeinTop

Cauta

Categorii populare