Comunicate de Afaceri

Cum să mă îmbrac dacă am corpul în formă de clepsidră?

 

Forma corpului tău este un factor determinant atunci când vine vorba de alegerea unui sau altui tip de design vestimentar. Așa-numita morfologie ne ghidează atunci când alegem un articol de îmbrăcăminte sau, cel puțin, pentru a ști dacă acesta este cel mai măgulitor pentru noi.

 

Printre cele mai cunoscute și mai frecvente se numără forma de H (întregul corp urmează aceeași linie), de pară (partea umerilor este mai îngustă decât șoldurile) sau ovală (cu curbe). Cea care iese cel mai mult în evidență este, fără îndoială, forma de clepsidră, cunoscută și sub numele de cifra 8.

 

Cum recunoști morfologia clepsidrei?

 

Forma "clepsidră" este uniformă și echilibrată, deoarece umerii sunt în linie cu șoldurile, iar talia este perfect definită, de aceea acceptă aproape toate tipurile de îmbrăcăminte, culori, țesături și imprimeuri. Este o siluetă ușor de recunoscut, armonioasă și ușor de purtat.

 

Cum să profitați la maximum de ea?

 

Experții recomandă evitarea modelelor de palton damă sau cămăși damă drepte, care ascund sau deformează această proporționalitate naturală a corpului și evidențierea taliei, dându-i importanță, subliniind echilibrul înnăscut al acestei morfologii.

 

La rândul lor, experții C&A recomandă:

 

- Accentuați talia cu rochii sau cămăși damă strâmte, salopete, bluze și jachete sau palton damă.

 

- Aveți grijă la hainele prea strâmte, deoarece acestea pot ajunge să evidențieze părți ale corpului pe care ați prefera să le ascundeți.

 

- Evitați tăieturile și ornamentele în zona burții și a șoldurilor, cum ar fi volanele și încrețiturile, deoarece pot crea un efect nedorit de volum.

 

Ce articole de îmbrăcăminte să alegeți?

 

Blugi evazați: sunt perfecți pentru a echilibra forma naturală a corpului. Urmează linia coapselor, până la genunchi, într-un mod natural, înainte de a se evaza, obținând un efect optic foarte măgulitor. Aceștia alungesc corpul în ansamblu. Modelele lungi de blugi evazați continuă să fie preferate, deși cele mai scurte, cunoscute sub numele de flare crop, sunt, de asemenea, populare.

 

Rochiile încrucișate: atunci când sunt închise în talie, cu o fundiță sau cu dantelă, ele pun în evidență această zonă într-un mod deosebit, atenuând liniile șoldurilor. Alegeți un model care este mai strâns în partea de sus și se termină într-un stil evazat. Așa-numitele wrap dress sunt perfecte tocmai pentru a învălui silueta și a o îmbrățișa într-upaln mod care este atât respectuos, cât și subtil. Cu o estetică franțuzească irezistibilă, acestea sunt confortabile, versatile și ușor de purtat, atât iarna, cât și vara.

 

Alege fusta plisata: strânse în partea de sus, mai ales în talie, și fluide, sunt aliații incontestabili ai acestei forme de corp. Nu ezitați să le combinați cu cămăși damă și blazere pentru un look mai sofisticat sau cu un tricou pentru un look casual chic.

 

Cămăși damă sau blazere lungi: modelele ușor supradimensionate, pe lângă faptul că sunt la modă, realizează și această armonie corporală, punând accentul pe partea superioară a corpului și, mai exact, pe umeri.

 

Palton damă cu cordon: tipul acesta de corp permite articole vestimentare foarte versatile, dar recomandabil este să îmbraci un palton damă cu cordon sau curea, care să sublinieze talia.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Outlet

Comentarii

Cauta

Categorii populare