Comunicate de Afaceri

Cuptoare de patiserie performante, pentru preparate delicioase

Pentru ca o patiserie sau chiar un laborator de cofetărie să funcționeze perfect, aveți nevoie în afară de pricepere în domeniu și de materii prime de calitate superioară, plus echipamente HoReCa fiabile dedicate.

 

Alege cuptorul de patiserie potrivit de la un dealer renumit

Din fericire, în prezent distribuitorii de prestigiu din domeniu, precum este TC Romania Crown Cool, oferă celor interesați o gamă largă de echipamente care să le permită patiseriilor și cofetăriilor să obțină cele mai gustoase preparate pe care consumatorii să le savureze cu multă plăcere, oricând doresc.

Așa cum într-o bucătărie de restaurant un cuptor reprezintă cel mai important utilaj pentru personalul care lucrează acolo, la fel nu putem vorbi de o locație unde se prepară produse de patiserie și cofetărie, fără un cuptor specializat în coacerea de pateuri, plăcinte, biscuiți, prăjituri, fursecuri șidiverse blaturi de tort.

Un cuptor de patiserie este indispensabil unei astfel de unități HoReCa, făcând parte dintre echipamentele pentru coacere esențiale pentru desfășurarea în bune condiții a activității zilnice.

Un astfel de cuptor special este un cuptor cu convecție cu unul sau mai multe niveluri (rafturi) de gătire. Echipamentul amintit, permite ca prepararea produselor să se realizeze mai rapid, cu un consum mai mic de energie sau gaz. Produsele își păstrează calitățile nutritive și gustative mai bine, iar personalul ce îl deservește poate să abordeze fără probleme, tehnici culinare speciale cu mai mare încredere, pentru că va avea siguranța că va obține, aceleași rezultate deosebite.

Cuptoarele de patiserie cu convecție au dimensiuni variate, așa încât, în funcție de dimensiunile localului, laboratorului de patiserie și/sau cofetărie, dimensiunile echipamentelor respective pot fi mai mari sau mai mici.

Pentru restaurante, cantine și brutării sunt necesare modele mai mari, pentru ceainării, cafenele și mici unități de cartier chiar și cele mai micuțe sunt extrem de bune. Dacă urmează să se coacă într-un astfel de cuptor un produs de patiserie realizat din aluat dospit, este necesar un cuptor cu umidificare, cu aburi.

Cum funcționează un cuptor de patiserie?

Principiul de funcționare al cuptorului de patiserie este relativ simplu: pe baza unui termostat se stabilește temperatura necesară coacerii, iar după ce aerul din camera de gătit atinge acea temperatură dorită, cu ajutorul unor ventilatoare se distribuie uniform căldura, așa încât compartimentul este mediul ideal pentru ca procesul de coacere să se realizeze perfect și nici o parte a preparatului să nu se ardă sau să rămână necoaptă.

În momentul în care se cumpără un cuptor de patiserie, trebuie să se acorde mare atenție numărului de nivele ale compartimentului de copt, puterea pe care o are echipamentul respectiv și modului în care poate fi setată temperatura. În magazinele online de specialitate se găsesc atât cuptoare de patiserie cu panouri mecanice, cât și tactile.

Funcția de umidificare cu abur, în funcție de model, permite reglarea cuptorului de patiserie automat sau manual, de către personalul ce îl deservește.

Modelele cele mai performante au și funcție de autocurățare care economisește timpul și efortul depus de personal pentru igienizarea acestora.

Per total, cuptoarele de patiserie sunt fiabile, economice și sigure în utilizare, umidificarea cu abur previne apariția crăpăturilor pe suprafața produselor și menține inclusiv un aspect deosebit din punct de vedere estetic.

Elementele de încălzire situate deasupra și dedesubt accelerează coacerea. Trebuie spus că în practică există și cuptoare de patiserie anume construite pentru a nu avea nevoie de ventilatoare, în scopul eliminării vibrațiilor. Ele se mai numesc și cuptoare blânde, deoarece se folosesc la prăjiturile și pateurie cu brânză și biscuiții cu cremă care au nevoie de o coacere fără trepidații.

 

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare