Comunicate de Afaceri

Desi actiunile Deckters Outdoor scad nu se vede in vanzari

Desi actiunile Deckters Outdoor – compania care produce faimoasele cizme UGG – au scazut saptamana trecuta cu12%, nu sunt semne ca vanzarile de UGG-uri sunt in scadere. Ba dimpotriva, s-ar parea ca asistam la o inca o crestere.
De 10 ani, de cand s-au lansat, vanzarile de cizme UGG au crescut in permanenta, cunoscand o adevarata exploizie in 2004, cand au devenit un must-have pentru toate starletele de la Hollywood, scrie Business Insider. Desi cresterea vanzarilor din acel an (218%) nu s-a mai repetat, in fiecare an se vand tot mai multe cizme ce poarta faimosul brand. Care este explicatia succesului fenomenal?
Iata explicatia pe care o dau analistii Barclays. Brandul UGG a creat ceea ce se numeste o ”categorie de unu”, insemnand ca cizmele UGG reprezinta ele singure o nisa pe piata foarte concurentiala a cizmelor, fara nicio concurenta semnificativa. Evident ca intre timp si alti producatori au incercat sa intre in categoria respectiva lansand si ei cizme din piele de oaie, insa de obicei acestea sunt de o calitate mai slaba si au prin urmare un pret mai redus. Tocmai asta iubesc retailerii la UGG-uri, faptul ca rezista ani de zile la vanzare fara sa fie nevoie sa aiba preturile reduse, asta presupunand si profituri intregi pentru acestia.
UGG mai beneficiaza si de o rata inalta a cumparatorilor repetitivi. 48% din totalul care au cumparat vreodata UGG au doua sau trei perechi, iar 13% au mai mult de patru. Loialitatea clientilor face din UGG, potrivit analistilor, un succes care e departe de a se fi sfarsit.
Celebrele cizme UGG au inceput sa fie purtate si de barbati, chiar daca o buna perioada ei au fost cei mai mai detractori ai incaltarilor pe care femeile le iubesc.
Deocamdata, doar vedetele de afara le poarta, insa probabil nu va mai dura mult pana cand vom vedea si barbati de rand incaltati in UGG.
Chiar daca parerile criticilor de moda nu s-au conturat inca intr-o directie clara si nici nu exista un \"ghid de purtare\" al cizmelor UGG care il gasiti pe http://cizme-ugg.weebly.com se pare ca faimoasele incaltari isi gasesc tot mai multi adepti.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Cupcake

Comentarii

Cauta

Categorii populare