Comunicate de Afaceri

Detalii utile si informatii pretioase cu privire la filtrele de aspiratoare

Nu mai este o noutate faptul ca particulele de praf iti pot afecta sanatatea, de aceea este important sa mentii curatenia in casa in care locuiesti, dar si la locul de munca. In acest sens, cel mai bun ajutor este aspiratorul pentru ca poate curata usor si eficient orice suprafata si poate indeparta rapid orice urma de murdarie si praf.

Pentru o curatenie impecabila, trebuie sa folosesti in mod repetat aspiratorul, sa il intretii corect si sa cureti periodic filtrele. Un filtru plin de praf poate sa fie mult mai daunator decat praful in sine, deoarece emana bacterii daunatoare in aerul pe care il respiram. Pe langa curatarea periodica a filtrului care retine praful si acarienii in interior, este necesar sa curatati cu atentie si restul accesoriilor componente.

De ce este importanta utilizarea aspiratorului si ce tipuri de filtre detin?

Aspiratorul reprezinta principalul instrument de curatare, care te asigura ca spatiul in care locuiesti este lipsit de praf si orice urma de murdarie. Acesta ne este mereu la indemana, pentru ca fiecare spatiu de lucru trebuie sa fie dotata cu un astfel de aparat electrocasnic.

Capacitatea de absorbtie a aspiratorului este influentata in mod direct de puterea acestuia. Unele modele includ anumite perii special create pentru o curatare eficienta, iar altele au alte accesorii. Astazi, cele mai multe aspiratoare sunt prevazute cu numeroase functii si au aparut chiar si robotii de aspirare, care fac curatenie in locul tau.

Totusi, atunci cand te afli pe punctul de a cumpara un aspirator trebuie sa vezi care sunt componentele principale si in special ce tip de filtru are, pentru ca procesul de intretinere sa fie cat mai facil. Mediul online abunda de o larga diversitate de modele, de unde poti sa alegi ce iti doresti, tinand cont de calitatile acestuia si de mentinerea proprietatilor in timp.

Un aspirator modern si eficient are capacitatea de a aspira praful si acele particule fine care sunt inobservabile. In plus, poate indeparta toate firele de par de pe covor. Tine cont de clasa energetica si de clasa de curatare, pentru ca acestea influenteaza in mod deciziv rezultatele obtinute si gradul de eficienta.

Primul pas in alegerea aspiratorului potrivit este sa stabilesti cerintele spatiului care urmeaza sa fie curatat. Cu alte cuvinte, cerintele fac referire la cat de des trebuie sa faci curatenie si ce sanse sunt ca un aspirator obisnuit sa inlature tot praful care se face de obicei in acel loc. Exista modele de aspiratoare care se pot adapta cu usurinta mai multor tipuri de suprafete, dar si aspiratoare dedicate unor anumite spatii.

Daca locuinta ta este expusa poluarii sau daca unele persoane din casa au o anumita sensibilitate la alergii, un aspirator cu filtru HEPA este cel mai indicat in acest sens.

Opteaza pentru un aspirator cu motor puternic si capacitate de absorbtie superioara sau un aspirator profesional, daca este vorba despre cerinte mai exigente. Aspiratorul vertical curata simplu si rapid spatiul in care exista multa mobila si zone greu accesibile, pentru ca poate indeparta mizerie din fiecare coltisor al casei. Pentru cei care au animale de companie care pot lasa fire de par peste tot, specialistii recomanda utilizarea aspiratoarelor fara sac, care functioneaza pe baza unui sistem ciclonic.

Performantele unui aspirator in functie de clasa energetica

Daca te-ai hotarat ce tip de aspirator sa alegi si ai aflat ce filtre detine, trebuie sa urmaresti si alte criterii inainte de a lua decizia finala.

La fel ca si alte aparate electrocasnice, aspiratoarele sunt clasificate în functie de consumul de energie, de la clasa A, cele care au cel mai mic consum de energie si pana la clasa G, cele care au cel mai mare consum. Eticheta 3 AAA ne indica faptul ca performantele aspiratorului se ridica la un nivel ridicat. In acest caz, nu este vorba doar despre eficienta energetica, cat si despre eficienta maxima in ceea ce priveste actiunea de curatare si de captare a emisiilor de praf.

Cum sa alegi aspiratorul cel mai potrivit in functie de performantele de absorbtie/colectare a impuritatilor si zgomotului ?

  1. Performanta de absorbtie

Pe eticheta unui aspirator se afla si informatii referitoare la clasa emisiilor de praf, clasa de absorbtie de pe suprafetele dure, precum si clasa de absorbtie de pe suprafete moi. Aceste detalii sunt mentionate cu litere de la A la G, aratand astfel nivelul de absorbtie mai ridicat sau mai scazut.

Modele din noua generatie de aspiratoare au capacitatea de a curata cat mai bine orice suprafata, indiferent de tipul acesteia. Tehnologia avanseaza in mod constant, astfel ca alegerea aspiratorului cel mai potrivit poate fi destul de dificila cu privire la acest aspect.

  • Performanta de colectare

Performantele de colectare sunt influentate in mod direct de capacitatea rezervorului de praf. De asemenea, un aspirator care detine un recipient generos este un aspirator destul de mare, care ocupa mult spatiu la depozitare. In ceea ce priveste capacitatea de colectare a prafului, trebuie luata in calcul puterea aspiratorului, exprimata in W (wati) care reflecta gradul de eficienta oferit. Un aspirator eficient va avea o putere de aspirare mare. Puterea unui aspirator nu face referire la cat de bine poate curata impuritatile de pe diferite suprafete, ci la modul de functionare.

  • Nivelul de zgomot

Zgomotul pe care il produce un aspirator este un alt indicator de selectie, pe care trebuie sa-l luati in calcul. Acesta este masurat in decibeli (dB). Desigur ca sunt preferate intotdeauna aspiratoarele silentioase care nu fac galagie in timpul functionarii, insa totusi nu poate fi evitat cu desavarsire zgomotul. Este bine de stiut faptul ca diferentele dintre un aspirator de 60 dB si unul de 70 dB pot fi destul de mari, iar nivelul de zgomot poate fi aproape dublu in cea de-a doua situatie, comparativ de prima.

Asadar, chiar si un zgomot de 5 dB poate face o diferenta foarte mare in operarea si utilizarea indelungata a unui aspirator. Majoritatea cauta un aspirator care sa se remarce printr-o putere mare de absorbtie si un zgomot redus, deoarece acesta reprezinta alegerea ideala.

Alege aspiratorul in functie de eficienta energetica, nivelul de zgomot şi performantele de absorbtie si colectare a impuritatilor pentru a obtine rezultate benefice, care se ridica la nivelul asteptarilor tale.

Care este rolul filtrelor si care sunt cel mai des intalnite in componenta aspiratoarelor ?

Aspiratoarele se impart in doua mari categorii, si-anume : cu sac sau fara sac. Cele care sunt prevazute cu sac sunt modele clasice, care nu ar trebui sa lipseasca din dotarea niciunei locuinte. Acestea pot fi de dimensiuni mai mari sau mai mici, in functie de capacitatea de aspirare. Se deplaseaza pe orizontala pe podea, sunt fiabile, usor de folosit, si au un design ergonomic. Recipientul destinat colectarii prafului si a murdariei poate fi sub forma unor saci din material textil, care se pot reutiliza sau din hartie, care sunt de unica folosinta.

Un dezavantaj al acestui tip de aspiratoare este ca emana un miros neplacut atunci cand aerul cald trece prin aparat. Majoritatea modelelor noi de aspiratoare cu sac detin filtre HEPA. Acestea indeplinesc atat rolul de purificare a aerului, cat si de absorbtie a mirosurilor neplacute.

In cazul acestor aspiratoare, filtrele pot fi folosite pentru o perioada lunga de timp, la ramdament maxim daca sunt curatate in mod regulat.  In plus, sansele ca praful sa se raspandesca in aer dupa ce a fost colectat, sunt minime.

Filtrele HEPA au capacitatea de a elimina in jur de 99% din impuritatile existente in aer. Pe langa eficienta maxima, aceste filtre au si o parte negativa, ce consta in faptul ca acestea nu pot fi curatate de praf si murdarie, ci trebuie inlocuite destul de des.

Pe piata online, mai gasiti si aspiratoare clasice care au in loc de sac un recipient din plastic, de regula transparent, pentru a se putea observa usor cand trebuie golit. Aspiratorul fara sac functioneaza printr-un sistem ciclonic. Astfel spus, forta centrifuga a aparatului impinge impuritatile din exterior direct in recipientul de colectare.

Dezavantajul acestor aspiratoare este ca dupa cateva utilizari trebuie schimbate filtrele. In plus, exista posibilitatea ca praful tocmai aspirat sa revina in aer in timpul procesul de curatare. In ceea ce privesc avantajele aspiratorului ce functioneaza pe baza unui sistem ciclonic sunt: capacitatea de aspirare constanta indiferent de gradul de umplere al recipientului, eliminarea prafului si murdariei si curatarea aerului de impuritati.

In ceea ce privesc aspiratoarele de ultima generatie, exista o diversitate de modele inovative, care sunt total diferite de modelele clasice. Din aceasta categorie fac parte: aspiratoarele verticale, aspiratoarele robot, aspiratoarele de masina, aspiratoarele cu spalare, filtrare prin apa si cele profesionale.

Acestea usureaza in mod evident munca utilizatorului si indeparteaza necesitatea de a muta cu greu un aspirator robust dintr-o parte in alta, in timpul procesului de curatare. Acest gen de dispozitive au motorul si sacul pozitionate direct pe tubul aparatului, iar in cele mai multe situatii functioneaza pe baza de acumulatori, fara sa mai fie nevoie de cabluri de alimentare. Si in cazul aspiratoarelor moderne, acestea colecteaza murdaria in doua moduri: in saci sau prin sistem ciclonic.

In plus, puterea si capacitatea de absorbtie a acestora sunt mai reduse, in comparatie cu cele clasice, insa pot fi manevrate cu o mai mare usurinta, ocupa mai putin spatiu de depozitare si se remarca printr-un nivel de performanta ridicat. In acest context, reprezinta varianta perfecta pentru curatarea rapida a spatiilor publice si private.

Prin urmare, exista o multime de modele de aspiratoare pe piata de profil iar pentru a alege dispozitivul cel mai potrivit, trebuie sa tii cont de toti factorii mentionati anterior. In acest fel, ai garantia ca faci o achizitie excelenta si beneficiezi de o multime de avantaje.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: AllmaDesign

Comentarii

Cauta

Categorii populare