Comunicate de Afaceri

Dozatoare pentru dezinfectant moderne, un must have în pandemia de Covid-19

Pentru că nici în acest moment pandemia de coronavirus nu este încă ținută sub control și prin gravitate poate să fie pusă lejer alături de pandemia de ciumă sau de holeră din trecut, nici o măsură de contracarare a răspândirii Sars-Cov-2 nu este prea mică. 

Multe restricții și reguli sanitare se aplică și unităților HoReCa din țara noastră.

De ce trebuie să aibă grijă proprietarii de unități de alimentație publică? 

În primul rând de igiena mâinilor. Pare un lucru banal, dar nu este deloc. 

Cum se poate  face acest lucru mai bine, decât prin dotarea fiecărei zone importante a unității cu măcar câte un dozator pentru dezinfectant și a se reaminti continuu angajaților cât de importantă este igiena mâinilor?

În special acele persoane care pregătesc mâncarea trebuie să conștientizeze 100% cât de esențial este acest lucru. 

Folosirea unui dozator pentru dezinfectant acționabil cu cotul trebuie făcută de personalul angajat înainte de a începe munca în bucătărie, după procesarea sau pregătirea alimentelor crude, după contactul cu deșeurile și resturile alimentare, după spălarea mâinilor în urma folosirii toaletei, după fiecare strănut, după fumat, după ce se pune mâna pe bani, după contactul cu terminalele sistemului de automatizare a cafelelor, după utilizarea telefonului mobil, dar și după ce persoanele în cauză și-au atins fața sau părul. Iar lista ar putea continua. 

Personalul HoReCa trebuie să aibă la dispoziție tot ceea ce este nevoie pentru o dezinfectare corectă a mâinilor: de la apă curentă, lavoare, o cantitate suficientă de săpun, prosoape de hârtie de unică folosință, până la dozatoare cu antiseptice pe bază de alcool, acționabile cu cotul. 

Trebuie amenajată o zonă separată (vestiar) pentru echipamentele individuale de protecție și unde să existe obligatoriu și un dozator pentru dezinfectant.

Dozatoarele cu substanțe igienice lichide nu se așează la întâmplare 

Dozatoarele pentru dezinfectant ar trebui să fie poziționate în așa fel pentru a putea fi la îndemâna oricui. Strategic așadar, în funcție de fiecare situație concretă, nu pentru că așa se cere de către autorități și e bine să existe pentru ca unitatea să nu fie amendată. 

Mai mult decât atât, un plan de igienizare corect întocmit este vital pentru o unitate HoReCa.

Ar trebui, spun specialiștii, să se stabilească o frecvență de spălare a mâinilor la fiecare 15 minute sau dacă acest lucru este prea greu de făcut, măcar să se procedeze la o dezinfectare cu antiseptice pe bază de alcool, cel puțin din trei în trei ore, precum și după fiecare contact cu alimentele crude.

Personalul dintr-o bucătărie profesională trebuie să fie instruit să-și spele mâinile înainte de a-și pune mănușile de lucru, precum și cum să procedeze la schimbarea mănușilor, ca și după îndepărtarea acestora. 

Mai mult decât atât, este bine să se facă parteneriate cu niște furnizori de încredere, care respectă la rândul lor standardele ridicate de igienă.

 Trebuie să se ia temperatura zilnic angajaților, frecvent să fie testați, să se facă ședințe scurte de explicare a măsurile individuale de prevenire a infectării cu coronavirus. 

Personalul trebuie să cunoască care sunt cele mai frecvente simptome ale coronavirusului: tuse, febră, dureri de cap, dureri musculare, lipsa mirosului și gustului etc. 

Igiena perfectă a mâinilor, obligatorie indiferent dacă suntem sau nu în pandemie de coronavirus 

Într-o bucătărie profesională ar trebui să se implementeze obiceiul de a folosi o pereche de mănuși pentru fiecare acțiune, iar apoi schimbarea acestora cu altele noi.

De exemplu, dacă un bucătar pregătește carnea, iar apoi trebuie să prepare o salată, trebuie să își scoată mănușile, să se spele pe mâini și să își pună unele noi pentru a realiza garnitura gastronomică în cauză. 

La fel ar trebui să facă și dacă și-a atins din greșeală părul sau fața.

Mai mult decât atât, trebuie implementate niște reguli obligatorii de conduită în restaurante și cafenele pentru respectarea standardelor sanitare și de către clienți, care să aibă și ei acces neîngrădit la dozatoarele cu dezinfectanți acționabile cu cotul sau contactless. 

La TC Romania Crown Cool poți găsi dozatoare profesionale pentru dezinfectanți perfecte pentru unitatea ta. Intră pe tcromania.com să le analizezi performanțele chiar acum!

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare