Comunicate de Afaceri

Familia care se joacă împreună, rămâne împreună

În timp ce copiii au nevoie de timp pentru a se juca singuri și împreună cu alți copii fără intervenția adulților, cercetările arată că timpul petrecut cu părințîi este, de asemenea, important.
Copiii își doresc timp cu părinții. Îi face să se simtă speciali. Părințîi sunt încurajați să își găsească timp pentru a se juca cu copiii lor în mod regulat.
Acest lucru ar trebui să includă timp personal cu fiecare copil și timp de grup cu toți adulții și copiii din casă. Dacă sunteți un părinte singur sau aveți un singur copil, ocazional invitați-vă familia sau prietenii să se joace.

În jocul de rol, lăsați copilul să dezvolte tema. Intrați în lumea lor. Puneți-le întrebări. Intrați în jocul lor și distrați-vă cu ei.
Evitați supra-stimularea. Este de asemenea, important să știți când este timpul să vă opriți.
De asemenea, când este cazul, părinții pot folosi animăluțe de plus sau păpuși pentru a acționa în situații reale care ii pot învăța pe copii rezolvarea problemelor sau abilități sociale.
Permiteți păpușii să demonstreze modul greșit de a face față unei situațîi. Apoi, împreună cu contribuția copilului, acționati mai bine. După aceea, lăsăți copilul să facă același lucru.

Mai multe posibilități:

Joaca în aer liber. Dați copilul în leagăn. Mergeți la o plimbare în jurul cartierului. Faceți o plimbare în natură în curtea din spate.

Jocuri de acțiune – Jocuri de cărți – bordgames – Ajutați-i să învețe să se rotească, cum să câștige și cum să pierde. Lăudați-i. Încurajează-i. Râdeți cu ei.

Implicați-vă împreună într-un proiect de artizanat. Construiți un puzzle ca o familie. Coaceți prăjituri. Pictati un tablou.

Ascultați muzică împreună. Cântați la instrumente muzicale.

Citiți o carte împreună. Puneți-i întrebări. Rugați-i să schimbe povestea sau să facă una nouă.

Vizionați un film împreună. Aflați ce le-a plăcut – cum s-au simțit. Descoperiți interesele copilului. Comentați și discutați orice conținut deranjant, fie cuvinte, fie acțiuni.

Jucați jocuri pentru copii cum ar fi: Urmați liderul. De-a-v-ați ascunselea.

Ajutați-i pe copii atunci când au nevoie sau o cer. Invățați-i:

răbdarea
rezolvarea problemelor
abilități sociale
creativitate

Jucându-vă cu copilul vostru, veți construi o legătură care să dureze pentru totdeauna. Permite copilului să știe că este iubit și apreciat.

Impărtășiti problemele și preocupările când apare necesitatea. Această Ajută părintele să se cunoască. Este, de asemenea, un mare reductor de stres pentru părinții suprasolicitați.

Activitățile familiale sunt minunate pentru întreaga familie. Ele ajută la dezvoltarea unor legături puternice de familie care pot dura o viață întreagă. Se poate spune că o familie care se joacă împreună rămâne împreună. De asemenea, aceștia sunt mai cooperativi, susținători și au comunicare deschisă.

Aceste calități oferă creșterea stimei de sine, a abilităților sociale și a unui sentiment de legătură care îi ajută pe copii și adolescenți să facă o judecată bună atunci când se confruntă cu dificultăți și ispite.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Serb Adelina

Comentarii

Cauta

Categorii populare