Comunicate de Afaceri

IULIUS Mall Timisoara, dupa extindere

Clientii Iulius Mall vor pasi, in aceasta toamna, in noua extindere, finisajele aflandu-se pe ultima suta de metri. Acum mai bine de un an si jumatate, la Iulius Mall Timisoara au debutat ample lucrari de extindere, estimate la 60 milioane euro, in urma carora suprafata se va dubla, atingand dimensiuni impresionante pentru un mall aflat in provincie.
Un total de 177.613 mp suprafata construita, 64.215 mp cea inchiriabila, 5 niveluri, peste 300 de magazine, food court cu o capacitate care a ajuns la 1.700 de locuri si 2.500 de spatii de parcare, acestea sunt noile coordonate ale Iulius Mall Timisoara, care la momentul finalizarii extinderii va deveni cel mai mare mall din afara Bucurestiului.

BETON TURNAT CAT PENTRU 10 BLOCURI CU 9 ETAJE

Santierul de langa Iulius Mall, cel mai important din zona Timisoarei, a angrenat chiar si in actualul context economic forte impresionante. La constructie au fost folosite 6 macarale turn si tot atatea automacarale. S-au turnat peste 64.500 mc beton, furnizat de producatori autohtoni. Potrivit specialistilor care au supervizat santierul, cantitatea de beton folosita echivaleaza cu inaltarea a 10 blocuri cu 9 etaje. Pentru finisajele deosebite au fost necesari 28.088 mp granit, 4.300 mp piatra calcaroasa si 3.475 mp sticla. Au fost folositi mai bine de 170 km cabluri electrice, echivalentul distantei pe sosea Timisoara–Oradea.
Pentru realizarea noii constructii si-au adus contributia peste 370 de furnizori, jumatate dintre acestia de pe piata locala, pentru a sustine astfel firmele din regiune.
La ritmul alert al lucrarilor au contribuit peste 1.150 muncitori, care au lucrat timp de 592 zile, adica nu mai putin de 852.480 minute. Majoritatea muncitorilor au provenit din diverse regiuni ale tarii, dar multi au venit si din afara Romaniei. Proiectarea a fost realizata de firme din Germania, executia de catre companii din Italia, Elvetia si Germania, iar echipamentele au provenit din Austria, Germania, Italia, Elvetia, Suedia si China. Calitatea lucrarilor din santier a fost monitorizata de consultanti germani.

CEA MAI MARE PARCARE SUBTERANA DIN TIMISOARA

Functionarea instalatiilor de iluminare, incalzire, ventilatie si alimentare cu apa, gaz si curent electric din noua cladire va fi controlata printr-un sistem coordonat de computer. Building Management System permite detectarea automata a eventualelor defectiuni, dar si rationalizarea consumului de energie.
In mall vor functiona in plus 6 scari rulante, 10 trotuare rulante si 11 lifturi. Odata cu inaugurarea extinderii, Iulius Mall va beneficia de cea mai mare parcare subterana din Timisoara, care atinge nivelul -2, suplimentand astfel numarul spatiilor de parcare cu pana la 2.500.
In peisagistica inedita au fost incluse o fantana arteziana deosebita si un „tun de lumina”. „Element specific cunoscutului arhitect francez Le Corbusier, <<tunul de lumina>> are diametrul de 6 m si inaltimea trunchiului de con intre 3 si 4,8 m. Particularitatea acestui detaliu arhitectural o reprezinta posibilitatea ca lumina naturala sa fie dirijata spre interior, cercul de lumina fiind directionat in locuri diferite pe parcursul unei zile, dar chiar si de la o luna la alta”, a declarat Ioan Turbatu, project manager Build Corp, antreprenorul general al investitiei.

NOI MAGAZINE

Din aceasta toamna, clientii singurului mall din Timisoara vor beneficia de o oferta de shopping, dining si entertainment optimizata, in cadrul careia preturile mici si renumele brandurilor alcatuiesc un mix inedit. Printre noutatile aduse de extindere pana la aceasta data se numara: hypermarket-ul Auchan, Intersport, Oltre, BioMarkt, Coccodrillo, Bebeloo, Segafredo, cel mai mare club de bowling din oras, precum si redimensionarea zonei food court. Dupa inaugurarea din aceasta toamna, Iulius Mall Timisoara va include in portofoliu si alti retaileri de renume.

IULIUS MALL TIMISOARA DUPA EXTINDERE 2009

Suprafata total construita: 177.613 mp
Suprafata total inchiriabila: 64.215 mp
2.500 locuri de parcare (1.000 in parcarea subterana)
Peste 300 de magazine, restaurante, cafenele
Food court cu o capacitate de 1.700 locuri si 14 fast food-uri
Dezvoltator: Iulius Group
Investitie extindere: 60 milioane euro
Investitie initiala: 45 milioane euro
Investitie totala: 105 milioane euro
Branduri: Auchan, Adidas, Altex, Bata, Benetton, Bershka, Carturesti, Cellini, Cinema City, Coccodrillo, Champion, Diverta, Elegance, Etam, Guess, Intersport, Lee Cooper, Mango, Motivi, Nike, Office Shoes, Polo Garage, Premaman, Pull and Bear, Puma, Samsonite, Starbucks, Stefanel, Stradivarius, Terranova, The Body Shop, World Class, Zara etc.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Iulius Group

Comentarii

Cauta

Categorii populare