Comunicate de Afaceri

La ce vârstă poate purta un copil bijuterii?

Bijuteriile pentru copii sunt un cadou potrivit pentru toate evenimentele fericite din viața unui copil și a noastră: naștere, ziua de naștere, botez, 1 iunie sau chiar Crăciun. De multe ori nu există nicio ezitare în a oferi un astfel de cadou unui adolescent sau unui adult.

Pentru copii, problema pare, însă puțin mai complicată. Deoarece pielea lor se irită ușor, părinții tind să se teamă că purtarea de bijuterii ar putea provoca iritații ale pielii, în special în rândul celor mai mici. 

Bijuterii pentru copii: este o idee bună? 

Ca să răspundem direct la întrebare, da, să oferi bijuterii copiilor este o idee bună. Este și astăzi o practică foarte comună în lumea modernă. De asemenea, un astfel de cadou va surprinde cu siguranță. Ei care se așteaptă întotdeauna la cadouri mai comune, cum ar fi jucării sau chiar haine și pantofi.

În plus, bijuteriile au o conotație mai personală. De asemenea, poți grava un pandantiv cu inițialele destinatarului sau poți scrie o dată semnificativă din viața copilului. Ceva care să concretizeze în amintiri de neuitat.

Bijuteriile sunt oferite atât fetelor, cât și băieților. Doar alege un stil potrivit pentru fiecare gen. O brățară mai simplă, de exemplu, va fi foarte potrivită pentru ambele, la fel ca și un colier la fel de simplu cu un pandantiv în formă de cruce.

Spre deosebire de obiectele de care un copil se poate sătura rapid, bijuteriile îl pot însoți zilnic pentru a-i îmbunătăți aspectul de zi cu zi. Astfel că, pe lângă faptul ca îi faci pe plac copilului tău, faci și investiție pe viitor.

De ce este important ca un copil să poarte bijuterii? Purtarea de bijuterii poate învăța copilul diferite lecții. Prima se referă la responsabilitate. Indiferent dacă bijuteria este sau nu realizată din materiale prețioase, copilul tău are datoria să aibă grijă de ea pentru a nu o pierde sau chiar deteriora. 

Pe de altă parte, bijuteria poate constitui o legătură materială între două persoane. Între un părinte și copil, de exemplu. Dragostea care există între cele două părți se poate transforma într-o legătură foarte puternică. Brățara, colierul sau cerceii pot deveni un talisman magic care aduce fericire, noroc și protecție. Desigur, trebuie să crezi.

Bijuteria poate reprezenta și o persoană dispărută sau îndepărtată. Este atunci o modalitate de a păstra întotdeauna o parte din persoana iubită cu tine. Dacă ești separat de copiii tăi și le este dor de tine, va fi suficient ca ei să poarte bijuteria pe care le-ai dat-o pentru a-ți simți prezența.

Atenție la alergii!

Copiii, în special bebelușii, au pielea care este încă foarte sensibilă la agresiunile externe. De aceea trebuie să ai grijă să nu le oferi bijuterii de origine dubioasă. Metalele prețioase precum argintul sau aurul sunt în general hipoalergenice. Dacă copilul are o reacție la ea, înseamnă că i s-au adăugat și alte componente.

Bijuteriile pentru copii de calitate proastă pot provoca alergii și probleme ale pielii.

Dintre cele mai dăunătoare materiale și care duc la iritații puternice, se distinge cuprul. Pentru copiii mici, uită de bijuteriile care sunt concepute din acesta. Alte metale neprețioase pot fi, de asemenea, periculoase. Pentru a recunoaște o intoleranță, tot ce trebuie să faci este să-l pui pe micuțul tău să poarte podoaba timp de câteva ore. Dacă în jur apare roșeață, îndepărtează imediat accesoriul.

Indiferent de podoabă, inel, cercei, brățară sau colier, asigură-te că accesoriul nu este prea greu pentru copilul tău. În cazul cerceilor, de exemplu, lobul ar putea fi tras în jos, rezultând durere sau mâncărime pe termen lung.

De asemenea, verifică întotdeauna materialele de design ale bijuteriilor. Optează pentru componente sigure, cum ar fi argint, auriu, material textil, elastic, oțel inoxidabil sau mărgele (plastic sau piatră naturală, cum ar fi chihlimbarul). Nu vor provoca iritații pielii copilului.

 

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: LPN MEDIA

Comentarii

Cauta

Categorii populare