Comunicate de Afaceri

Logo-ul Adidas - istoric

Dintr-o mică afacere de familie, Adidas a devenit al doilea cel mai mare producător de îmbrăcăminte sport din lume. O strategie de branding orientată către viitor a jucat un rol imens în succesul companiei.

 

În acest articol, vom analiza modul în care gigantul global reușește să își reproiecteze constant logo-ul emblematic, rămânând în același timp loial identității mărcii sale.

Cine a creat logo-ul Adidas

În mintea a milioane de clienți, Adidas este asociat cu trei dungi. Nu este deloc surprinzător, deoarece compania a rămas fidelă simbolului său vizual încă din 1949. Pe primul logo Adidas, era un adidas de alergat cu crampoane, atârnat între două capete lungi ale literei „d”.

 

Cu toate acestea, s-a dovedit că același logo era deja folosit de Karhu Sports, un brand important de pantofi. Pentru a rezolva disputa, Adolf Dassler, fondatorul Adidas, a achiziționat marca pentru suma echivalentă a 1.600 de euro și două sticle de whisky.

 

La începutul anilor '70, logo-ul Adidas a primit trei dungi paralele. Ca urmare a campaniei de rebranding din 1971, compania a introdus o emblemă revizuită cu un trifoil. În 1991, publicul a văzut o nouă versiune de logo – trei dungi înclinate asemănătoare unui munte. Logo-ul Adidas așa cum îl cunoaștem astăzi a fost conceput la începutul anilor 2000 și prezintă un cerc încrucișat de trei linii curbate.

Semnificația din spatele logo-ului Adidas

Inițial, Adidas a adăugat dungi adidașilor de alergare pentru a-i face mai rezistenți. Apropo, alergătorul Jesse Owens a câștigat Jocurile Olimpice din 1933 purtând adidașii Adidas.

 

Dungile de pe emblema trifoil simbolizează concentrarea companiei pe varietate, în timp ce cele trei frunze trifoil reprezintă trei părți ale lumii (America de Nord, Europa și Asia) de unde puteți cumpăra produsele Adidas. Vedeti ofertele Adidas pe Emag.ro

 

Logo-ul în formă de munte transmite ideea de a depăși provocările și de a vă urmări obiectivele, indiferent de situație. În ceea ce privește emblema rotundă, aceasta reprezintă globul și adaptarea rapidă la schimbări.

Evoluția logo-ului Adidas

Pe toate logo-urile Adidas, numele mărcii începe cu o literă mică, pentru a sublinia faptul că marca produce îmbrăcăminte sport casual, accesibilă tuturor.

De ce are Adidas patru logo-uri

Lucrul unic despre Adidas este că nu renunță niciodată la versiunile mai vechi ale logo-urilor sale. Producătorul de îmbrăcăminte le folosește pe toate patru în diferite linii de produse și colecții. Să aruncăm o privire rapidă asupra modului în care logo-urile din familia extinsă Adidas coexistă.

1. Trei dungi paralele

Este un simbol clasic care apare în toate liniile de produse. Nu ar fi o exagerare să spunem că logo-ul cu trei dungi este piatra de temelie a branding-ului Adidas.

2. Trifoil

Alături de designul cu trei dungi, această versiune este utilizată pentru linia de produse Originals (îmbrăcăminte și pantofi casual).

3. Muntele

Emblema de munte este o potrivire ideală pentru linia Performance, concepută pentru sportivii profesioniști.

4. Cercul

Această versiune poate fi văzută în colecțiile Style, create în colaborare cu designeri celebri.

Secretul brandingului Adidas

În ciuda schimbărilor constante, brandul Adidas rămâne fidel originilor sale. O astfel de consecvență ne permite să recunoaștem sigla Adidas în orice variație a acesteia. Succesul identității mărcii Adidas se rezumă la 3 principii principale:

 

  • Design simplu. Toate siglele Adidas sunt minimaliste și concise. Atât textul, cât și imaginile sunt ușor de citit.
  • Deși culoarea corporate principală a Adidas este negru, compania își variază alegerile de culoare în diferite linii de produse. Pe parcursul existenței sale, emblema a devenit albă, roșie și chiar verde neon.
  • Mesaj puternic. Adidas își folosește inteligent logo-ul pentru a-și comunica valorile, cum ar fi calitatea, forța și perseverența.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Outlet

Comentarii

Cauta

Categorii populare