Comunicate de Afaceri

Mituri despre uscatoarele de rufe. E vreunul adevarat?

Pentru că sunt suficiente persoane care se abțin sau ezită în a cumpăra un uscător de rufe pentru că sunt convinse că unul sau mai multe dintre aceste mituri sunt adevărate, vom încerca să le demontăm rând pe rând.

 

1. Hainele se scămoșază în uscător de rufe

 

Uscătorul de rufe este departe de a fi inamicul numărul 1 al hainelor tale. Uzura rufelor apare în principal din folosirea lor. Ca dovadă, la cinci kilograme de rufe uscate în uscător de rufe, scamele rămase la finalul ciclului nu cântăresc mai mult de 1 gram. E la fel ca atunci când întinzi rufele. Chiar și în aer liber, fibrele se desprind și zboară sau formează celebrele scame.

 

De fapt, grație principiului de funcționare al unui uscător de rufe, cu aer cald, rufele sunt chiar mai fine decât înainte.

 

2. Un uscător de rufe consumă multă energie electrică

 

Consumul de curent electric depinde de numărul de utilizări pe zi sau pe săptămână. Depinde de noi, așadar, ca acest consum de energie să nu fie unul exorbitant. Nu supraîncărca uscătorul de rufe, pentru că atunci chiar consumă mai mult curent electric și va uza mai mult hainele.

 

În plus, în prezent tehnologia tot mai avansată permite producătorilor de uscătoare de rufe să fabrice modele foarte economice din acest punct de vedere și prietenoase cu mediul înconjurător. Caută modelele A+ de eficiență energtică și nu vei avea un uscător de rufe mare consumator de curent.

 

3. Hainele vor intra la apă în uscător de rufe

 

Nimic mai fals! Toate uscătoarele de rufe vin cu programe specifice pentru fiecare tip de material băgat la uscat. Asta îți permite să ai grijă ca aceste lucru să nu se întâmple, totul este să folosești ciclul corect.

 

Temperaturi înalte: hainele din bumbac, prosoapele, blugii, așternuturile de pat etc.

 

Temperaturi medii: cămăși, pantaloni de costum, materiale sintetice

 

Temperaturi joase: lycra, lâna etc. Deși ar fi de evitat să folosești uscătorul pentru majoritatea hainelor de lână, plastic sau gecile cu umplutură.

 

4. Hainele își vor pierde din strălucire dacă sunt uscate în uscător de rufe

 

Din nou, fals! Ceea ce dăunează culorilor rufelor este expunerea continuă la razele soarelui, care afectează și țesătura și alterează și culoarea originală. Dacă ții rufele mult timp la uscat în aer liber, vor arăta tot mai îmbătrânite. Albul expus mult la soare va arăta mult îngălbenit, de exemplu. Tocmai asta vei evita folosind un uscător de rufe.

 

Evident, circulă multe și nenumărate alte mituri cu privire la uscătoarele de rufe, fie din neștiință, fie din rea-voință, dar acestea sunt cele mai răspândite. Așadar, dacă vreunul din motivele de mai sus te reținea din a-ți cumpăra un uscător de rufe, poți să-ți reconsideri decizia.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Outlet

Comentarii

Cauta

Categorii populare