Comunicate de Afaceri

Papetarie.ro: Pentru 41% dintre români, hârtia este încă cel des cumpărat produs pentru birou. Părinții și freelancerii, cei mai importanți consumatori de produse de birotică și papetărie online, după companii

Românii cumpără online ce au omis să cumpere din magazine fizice pentru birou, reiese dintr-un studiu realizat de Papetarie.ro pe un eșantion de 300 de persoane. Fie că e vorba de biroul de acasă (36% dintre respondenți), biroul propriu din compania în care lucrează (40%) sau în spații de lucru ocazionale precum hub-urile, românii investesc relativ puțin în produsele de birotică lunar. 50% aproximează că alocă cel mult 100 lei în fiecare lună pentru tot ce au nevoie în birou.

Hârtia este, încă, cel mai cumpărat produs pentru birou

Românii aleg în continuare să asocieze produsele de papetărie cu mediul offline, cumpărând astfel de produse în general din magazine fizice, însă 55% dintre respondenții studiului Papetarie.ro spun că își completează biroul plasând comenzi online. Peste 20% dintre ei spun că nu au cumpărat niciodată hârtie, instrumente de scris sau alte produse de birotică online, însă și-ar dori să treacă la această soluție.

Hârtia este încă produsul cel mai cumpărat de către români când vine vorba de necesarul pentru birou. Peste 41% dintre respondenți spun că e cel mai cumpărat produs, urmat de Instrumente de scris, Computere și periferice, Agende și carnețele și Organizatoare (tăvi, cutii ș.a.m.d.).

Conform studiului, părinții și cei care lucrează ca freelanceri, urmați de micii antreprenori, se evidențiază drept categorii importante de consumatori de birotică și papetărie când vine vorba de comenzi care nu implică contracte cu furnizori. Părinții aleg să cumpere rechizite pentru copii din magazinele online, însă doar completează cumpărăturile făcute în librării și supermarketuri. 55% dintre respondenți spun că fac acest lucru, în timp ce 30.5% spun că îi echipează pe cei mici pentru școală doar din magazinele fizice.

Aceste obiceiuri se corelează cu o atenție deosebită la prețul obiectelor necesare la birou - 61% considerându-l cel mai important, lăsând în planul al doilea brandurile, recomandările altor persoane sau alte avantaje oferite de magazinele online (livrarea rapidă, comenzile în cantități mari ș.a.). Majoritatea respondenților (peste 80%) se ocupă personal de aprovizionarea biroului și fac asta de cel mult 3 ori pe lună.

Despre Papetărie.ro

Parte a grupului Austral Trade - cu o experiență de peste 25 ani în domeniul produselor de birotică și papetărie - magazinul online Papetarie.ro oferă peste 5000 produse originale pentru birou. Având drept furnizori branduri precum Schneider,Parker, Post-It, Novus sau Clairefontaine, magazinul este dedicat celor care își doresc să comande rapid, fără a avea nevoie de un contract, tot ce au nevoie pentru a lucra confortabil oriunde.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Comunicate de Afaceri

Comentarii

Cauta

Categorii populare