Comunicate de Afaceri

Patuturi bebelus: cum sa il alegi pe cel mai bun pentru copilul tau

De obicei, la început se recomandă ca un bebeluș să doarmă în prorpiul pătuț sau lângă mamă, în cazul în care aceasta își dorește să practice co-dormitul. Acesta are multe beneficii pentru copil, dar și pentru întreaga familie, mai ales în timpul nopții, când bebelușul se trezește des. Acest lucru nu înseamnă însă că nu puteți să optați pentru pătuțuri copii, mai ales atunci când aceștia cresc mai mari. Așadar, dacă te întrebi care sunt cele mai bune pătuțuri bebeluși și de ce ar trebui să ții cont atunci când alegi unul care să garanteze odihna corectă, iată mai jos care sunt diferitele tipuri de pătuțuri copii.

Instituțiile care reglementează orice pătuțuri bebeluși și pătuțuri copii stabilesc criteriile de siguranță pe care trebuie să le îndeplinească cele vândute în Uniunea Europeană, acordând o atenție deosebită materialelor cu care sunt realizate, la distanța de gratiile pătuțurilor și multe altele. Când alegeți dintre zecile de modele de pătuțuri copii, asigurați-vă că îndeplinesc următoarele măsuri de prevenție și siguranță:

  • Dimensiune adecvată. Dimensiunile standard ale unui pătuț normal sunt 120 x 60 cm. Pătuțul trebuie să aibă o adâncime de la saltea pana la marginea balustradei de minim 60 de cm și să fie cu 20 de cm mai lung decât copilul. Daca designul este din bare, acestea trebuie separate la o distanță între 45 și 66 mm pentru a evita ca bebelușul să rămână prins.
  • Finisaje sigure. Luați în considerare doar pătuțuri copii realizate din materiale netoxice și care nu conțin piese care se pot desprinde în mâinile copilului. Marginile și formele trebuie să fie rotunjite, fără margini ascuțite sau care s-ar putea așchia. În plus, șuruburile și piesele care unesc diferitele părți trebuie să se potrivească strâns și să nu aibă margini ascuțite sau proeminente pentru a nu provoca zgârieturi.
  • Roți cu frâne. Multe din modelele de pătuțuri bebeluși de pe piață vin cu roți pentru a facilita transferul pătuțului dintr-o cameră în alta. Cel puțin două dintre ele trebuie să aibă frâne pentru a împiedica mișcările bebelușului să-l deplaseze. Ele trebuie să fie întotdeauna puse și trebuie deblocate numai în momentul mutării.
  • Diverse înălțimi ale bazei pătuțului. Somiera pătuțului trebuie să fie reglabilă pentru a se adapta vârstei bebelușului pe măsură ce acesta crește: de la aproximativ 60 cm de sol (atunci când este foarte mic), până la 30 cm când copilul crește și coborâm baza. În acest fel, împiedicăm copilul să sară din pătuț și este mai confortabil părinților să se întindă și să-l ridice.
  • Balustrada laterală rabatabilă sau glisantă, pentru a facilita culcarea și scoaterea bebelușului din pătuț. Asigurați-vă că mecanismul are un sistem dublu de blocare, pe care bebelușul nu îl poate manipula, și că este suficient de solid încât să nu poată fi deblocat accidental.
  • Confortabil. Bebelușii petrec multe ore dormind și, de asemenea, jucându-se în patuț pe măsură ce cresc. Deci este logic să te asiguri că patul lui este cât mai confortabil pentru el. Salteaua și somiera trebuie să fie suficient de rigide pentru ca bebelușul să se odihnească confortabil, fără să se scufunde și pentru a promova un spate sănătos. În plus, salteaua trebuie să se potrivească perfect pe baza patului, cu o diferență minimă de câțiva centimetri pe fiecare parte pentru a evita ca aceasta să fie prea deformată, dar fără să există goluri în care bebelușul să poată rămâne prins.
  • Fără perne sau bare de protecție sau jucării. Zona în care doarme bebelușul trebuie să fie complet liberă. Acest lucru este recomandat în special în primii doi ani de viață. Evitați jucăriile moi, cum ar fi animalele de pluș sau pernele multe, pentru că pot reprezenta un pericol de sufocare.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Outlet

Comentarii

Cauta

Categorii populare