Comunicate de Afaceri

Principalele motive pentru care sa alegi purtarea unei haine de blană pe perioada iernii

Alegerea unei haine de blană este destul de dificilă pentru femeile care pun accent deopotrivă pe confort şi pe elegantă. Designerii de modă pun la punct colecţia de haine de blană cu mult timp înainte de începerea sezonului rece.

Tipuri de haine de blană pentru femei

Hainele de blană naturală sunt disponibile în mai multe modele şi se vor dovedi a fi mai mult decât o simplă achiziţie de sezon, ci o investiţie pe termen lung. Fiecare model de haină de blană are atributele sale. Blănurile de vulpe, de nurcă, de chinchilla care au părul lung sunt apreciate pentru că sunt foarte călduroase, în timp ce blana de raton este accesibilă şi foarte durabilă. Cele mai luxoase şi mai costisitoare modele de haine de blană sunt cele de nurca şi de zibelina.

 • Nurca

Blana de nurcă este cel mai vândut articol vestimentar de acest gen datorită strălucirii unice si  duratei de viaţă îndelungate, dar şi posibilităţii asortării cu mai multe tipuri de ţinute.

Blana de nurcă poate fi purtată şi ziua, dar şi în cadrul ţinutelor de seară, având o textură densă, mătăsoasă şi uşoară.

 • Raton

Blana de raton este foarte rezistentă la uzură, are o durabilitate de peste un deceniu, ajungând să reziste pană la 15 ani. De asemenea, haina de blană de raton este călduroasă, are un preţ accesibil şi este folosită pentru mai multe tipuri de decupaje, fiind ideală pentru evenimentele cu fast.

 • Vulpe

Blana de vulpe este ideală pentru temperaturile scăzute datorită densității naturale a firului, dar este apreciată şi pentru că este excentrică, strălucitoare şi conferă originalitate purtătoarelor.

Citește și: 10 TIPURI DE BLĂNURI NATURALE CARE VOR FI MEREU LA MODĂ

Principalele motive ale purtării unei haine de blană

Haina de blană este un articol vestimentar preferat de către femei şi recomandat de către creatorii de modă pentru că:

 • este la modă an după an, în fiecare sezon rece;
 • este versatilă şi se potriveşte cu orice stil vestimentar ales, de la cel glam la cel casual;
 • poate fi asortată deopotrivă blugilor şi cizmelor, cât şi rochiilor şi tocurilor;
 • rezistă în timp dacă este îngrijită în mod corespunzător;
 • nu îşi pierde valoarea odată cu trecerea timpului;
 • reprezintă un simbol al eleganţei, feminităţii şi statutului.

Principalele moduri de asortare a unei veste de blană naturală

O alternativă la purtarea hainei de blană, modelele de veste de blană naturală sunt ideale pentru toamnă şi primăvară. Vesta de blană este un articol vestimentar care atrage atenţia şi care nu încarcă ţinutele, regăsindu-se atât în tonuri neutre, cât şi în culori mai puternice.

Vesta de blană naturală poate fi asortată cu:

 1. O ţinută alb-negru, potrivită pentru a fi purtată la job. Fiind două non culori, indiferent de culoarea vestei de blană alese, aceasta se va potrivi de minune cu ţinuta aleasă.
 2. O fustă sau o rochie de aceeaşi lungime pentru a crea o ţinută interesantă. Suprapunerile de piese şi de materiale, spre exemplu o vestă suprapusă peste o fustă sau o combinaţie de cămaşă sau maletă şi fustă, vor fi interesante şi elegante deopotrivă.
 3. Jeanşii sunt piese casual care se pot combina cu o vestă de blană pentru a obţine un aer relaxat şi sofisticat.

 

 

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare