Comunicate de Afaceri

Promovarea cartii dvs. electronice pe Amazon Kindle

Kindle este cea mai nouă nebunie și ar putea fi o sursă uriașă de venit pentru tine, așa că trebuie să profiti de ea. Cu toate acestea, finalizarea cărții electronice Amazon Kindle este doar prima etapă a procesului. Dacă vrei să ai cu adevărat succes, trebuie să-l promovezi. Piața Amazon are un potențial uriaș și nu îți poți permite să-l ratezi. Pe de altă parte, în ciuda faptului că aceasta este o nișă nouă, concurența este cu adevărat acerbă, așa că, dacă vrei să ieși în evidență din mulțime, trebuie să-ți faci cartea atractivă și ușor de găsit.
Desigur, trebuie să aplici toate strategiile convenționale de promovare și SEO, cum ar fi construirea de backlink-uri către pagina ta și promovarea acesteia pe alte site-uri, dar există și câțiva pași speciali de urmat pentru a-ți face produsul vizibil. Aici sunt ei.

1 Alegeți o copertă bună

Coperta cărții electronice Amazon Kindle este fața sa. Coperta apare în liste atunci când căutați o carte și, pe lângă titlul cărții, coperta este ceea ce îl face pe utilizator să dea clic pentru a vedea mai multe despre carte sau pentru a trece la următorul titlu din listă. De multe ori o copertă atrăgătoare primește clicuri suplimentare și chiar dacă utilizatorii nu vă cumpără cartea doar datorită copertei sale drăguțe, aceste vizite suplimentare pe pagina dvs. o fac mai populară, ceea ce, la rândul său, aduce mai mulți cumpărători potențiali pe termen lung.

2 Alegeți un titlu perfect

Titlul, împreună cu coperta, sunt primele (și adesea singurele) părți ale cărții pe care utilizatorii le văd atunci când caută cărți pe un anumit subiect sau în general. Inutil să spunem că titlul tău trebuie să conțină cuvintele tale cheie, deoarece în acest fel va apărea mai frecvent în rezultatele de căutare relevante. Pe de altă parte, nu vă umpleți titlul în mod artificial cu cuvintele dvs. cheie, deoarece acest lucru va avea un efect negativ - am văzut asta prea des și această umplutură de cuvinte cheie dăunează foarte mult la clasamentul cărților altfel bune.
A doua cerință majoră pentru un titlu perfect este să fii captivant. Căutătorii Amazon sunt oameni, nu roboți, așa că nu le pasă de densitatea cuvintelor cheie din titlu. Ceea ce le pasă este un titlu captivant, care îi provoacă să dea clic și să vadă mai multe detalii despre carte. Similar copertelor, clicurile mari și achizițiile vă vor oferi o poziție mai bună într-o căutare cu filtru de popularitate (și poate chiar filtru de relevanță) și acest lucru se plătește pe termen lung.

3 Optimizați descrierea

După ce coperta și/sau titlul captivant și-a făcut treaba pentru a ateriza cititorii pe pagina cărții tale, nu ai vrea să le ratezi, nu? Acesta este motivul pentru care trebuie să veniți cu o descriere concisă, dar adevărată și atractivă. Această descriere trebuie, de asemenea, să fie bogată în cuvinte cheie, fără a fi umplută cu cuvinte cheie.

4 Acordați atenție etichetelor și recenziilor

Pe pagina de previzualizare a produsului Amazon există alte două lucruri foarte importante: etichete și recenzii. Puteți folosi cuvinte cheie pentru etichete, dar trebuie și să veniți cu mai multe idei. Practic, vezi ce caută cititorii în nișa ta și adaugă aceste cuvinte și expresii ca etichete.

În ceea ce privește recenziile, acestea sunt pur și simplu vitale. Puteți obține recenzii în multe feluri, dar probabil cel mai ușor este să oferiți câteva exemplare ale cărții în schimbul recenziilor favorabile. Există forumuri de marketing pe Internet unde puteți găsi potențiali recenzenți și cel mai bine este dacă aceștia sunt veterani Amazon cu un rating pozitiv pe cont propriu, deoarece acest lucru face ca cuvântul lor să cântărească mai mult.

5 Cum să alegeți cuvintele cheie pentru care să optimizați

După cum probabil ați ghicit până acum, cuvintele cheie sunt foarte importante și pe Amazon. Poți folosi cuvintele cheie pe care le folosești pentru SEO, dar poți profita și de opțiunile oferite de Amazon. De exemplu, Amazon vă oferă o grămadă de „căutări similare”. Verificați dacă aceste cuvinte cheie sunt OK pentru dvs. Continuați până când obțineți cuvintele cheie care se potrivesc cel mai bine cu cartea dvs. Încercați să rămâneți la cuvintele cheie găsite în sugestiile „Cuvinte cheie asociate”, deoarece acestea tind să fie cele mai populare. Dacă această piesă ar fi fost o carte Amazon mai degrabă decât un articol, unele dintre celelalte cuvinte cheie pentru care am fi ales să le optimizăm sunt: ​​Optimizarea listelor Kindle, Optimizarea Kindle, Sfaturi de optimizare a autopublicării Kindle, Asigurați-vă cărțile electronice Kindle gratuite.

6 Faceți-vă cartea electronică gratuită - Înscrieți-vă în KDP Select

Pentru a obține și mai multă publicitate gratuită, ați putea lua în considerare serviciul KDP Select . Acest serviciu te ajută să ajungi la noi audiențe și chiar dacă s-ar putea să nu conducă la achiziții directe, prezența ta în program te ajută în moduri indirecte.
Acum, s-ar putea să vă întrebați cum vă poate ajuta acest lucru să câștigați bani cu cartea electronică Amazon Kindle. KDP Select vă va permite să listați rezervarea dvs. gratuit timp de 5 zile într-un interval de 90 de zile, ceea ce este o modalitate excelentă de a obține recenzii suplimentare și de a răspândi popularitatea cărții dvs. De asemenea, vă permite să împrumutați cărți membrilor principali Amazon, ceea ce este o cale suplimentară pentru vânzarea cărților - dacă unui membru principal îi place cartea dvs., sunt șanse să o cumpere după ce perioada de închiriere se termină.

7 Profită de Listmania! Liste și bloguri de autori Amazon

Listmania! Listele sunt încă un loc pentru a obține publicitate gratuită. Puteți crea o listă și include cartea în ea. De asemenea, puteți cere prietenilor și partenerilor dvs. să includă cartea dvs. în listele lor. În acest fel, oamenii care navighează pe Listmania! vă puteți întâlni cartea și faceți clic pe ea.
Blogurile de autori Amazon sunt, de asemenea, un loc pentru mai multă expunere. Sunt grozavi pentru a te stabili ca expert în nișa ta, ceea ce, la rândul său, crește încrederea pe care utilizatorii o au în expertiza ta. Când utilizatorii vă consideră un expert, este mai probabil să vă cumpere cartea.

8 Participați la discuțiile cu potențialii cumpărători

Întotdeauna face diferența atunci când există contact live cu autorul. Acesta este motivul pentru care ați putea lua în considerare să petreceți ceva timp în discuții cu potențialii cumpărători.

9 Promovează-ți cartea pe forumuri și social media

În cele din urmă, nu uitați de puterea forumurilor și a rețelelor sociale. Folosiți-le pentru a vă promova cartea și pentru a genera trafic către listele dvs. Amazon. Poate că aceasta nu este cea mai scurtă cale către vânzări, dar ajută și.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Angelos Ranger

Comentarii

Cauta

Categorii populare