Comunicate de Afaceri

Secretul formelor farfuriilor pentru servit masa

În acest articol, ne vom discuta despre formele farfuriilor a bolurilor ceramice si a platourilor pentru servirea mesei. Există atât de multe lucruri pe care le poți face cu lutul atunci când proiectezi o farfurie din care poți mânca, așa că, din fericire, avem doar 5 forme de bază: rotundă, pătrată, coupe, triunghiulară și alungită. Fiecare formă are propriile caracteristici și beneficii, în funcție de ceea ce încercați să obțineți.

De asemenea, puteți căuta inspirație pentru veselă folosind siteul Etoc.ro
Farfuriile patrate
Farfuriile pătrate, au fost cândva întruchiparea mesei moderne și șic, dar au fost depășite de tendința de a servi mesele casual care a proliferat în ultimii ani. Totuși, nu vă lăsați descurajați de acest lucru; atunci când o anumită formă își pierde din popularitate, în asta constă puterea sa. Dacă doriți să faceți ceva diferit față de ceea ce fac toți concurenții dumneavoastră, atunci farfuriile pătrate ar putea fi cea mai bună opțiune.

Stilul se pretează în mod tradițional la mâncărurile asiatice, dar liniile drepte și curate ale unei farfurii pătrate transmit o esență care funcționează bine cu aproape orice fel de mâncare. Problema cu farfuriile pătrate a fost întotdeauna faptul că forma nu se pretează în mod deosebit la rezistența la ciobire a marginilor și, de multe ori, producătorii nu vor oferi aceleași garanții pe care le oferă pentru echivalentele rotunde. Cei mai mulți producători vor oferi "pătrate rotunjite" pentru a anula puțin acest efect.

Farfuriile rotnde
Farfuriile rotunde sunt cea mai comună și universală formă și sunt populare dintr-un motiv. Nu sunt legate de nicio tendință sau modă și, prin urmare, nu se demodează, încadrează în mod natural mâncarea, sunt o formă convenabilă pentru mașinile de spălat vase și pentru depozitarea în spatele casei și sunt cel mai puțin susceptibile de a polariza orice opinie individuală cu privire la felul de mâncare finit.
Selectarea porțelanului rotund va elimina o parte a procesului de decizie pentru dvs. și vă va permite să vă concentrați în schimb asupra culorii, texturii și prețului (ușurința de fabricație înseamnă că acestea tind să aibă un preț mai mic decât alte forme). Marea majoritate a bucătăriilor profesionale aleg vesela rotundă. Farfuria rotunda se pretează la tendința naturală, dar își păstrează capacitatea de a vă încadra felul de mâncare fără a atrage atenția de la mâncare.

Farfuriile dreptughiulare
Farfuriile dreptunghiulare includ piese ovale și dreptunghiulare; practic, ori de câte ori farfuria este mai lungă decât lată. Este demn de remarcat faptul că este foarte rar să vezi o bucătărie folosind exclusiv farfurii dreptunghiulare. Forma nu se pretează bine la unele feluri de mâncare: de exemplu, vă puteți imagina risotto servit pe o farfurie dreptunghiulară? Cu toate acestea, farfuriile dreptunghiulare pot pune și ele în valoare un fel de mâncare: de exemplu, un trio de deserturi pe o farfurie dreptunghiulară, cum este farfuria Lumina Fine China din dreapta, oferă o prezentare perfectă. Farfuriile rectangulare pot fi, de asemenea, complementare unei alte forme care este, de asemenea, utilizată pe masă.

Anumite mâncăruri se potrivesc aproape întotdeauna farfuriilor dreptunghiulare (fish & chips, burgeri, platouri de împărțit) și nu există o alegere corectă sau greșită în ceea ce privește asocierea cu acestea. Fie că asortezi farfurii alungite mai moi, de formă ovală, cu liniile moi ale farfuriilor rotunde; fie că asortezi farfurii alungite rectangulare, cu margini mai drepte, cu conturul mai definit al unei farfurii pătrate, adaugi o adevărată profunzime prezentării mâncării. Există, de asemenea, opțiunea de a face opusul și de a crea un contrast pentru a schimba modul în care este prezentat meniul dumneavoastră.

Farfuriile plate
Farfuriile cupe sunt farfurii plate, fără margine, dar cu o ușoară concavitate care este uneori denumită castron plat. Estetica minimalistă a unei farfurii coupe oferă o pânză albă care va atrage în mod natural privirea spre mâncare mai degrabă decât spre ceea ce este servit pe ea. Făcând farfuria cât mai puțin vizibilă, vă asigurați că vedeta spectacolului va fi întotdeauna mâncarea.
Designul plat este deosebit de popular pentru vesela colorată sau texturată, deoarece permite ca culoarea sau textura să fie elementul cheie al designului, mai degrabă decât forma farfuriei.

Este timpul sa mergeti la cumparaturi
În cele din urmă, nu trebuie să vă chinuiți cu aceste decizii. Alegerea unui set de farfurii trebuie să satisfacă preferințele personale la fel de mult ca orice altceva și este rar ca cineva să nu aibă o înclinație naturală către una sau două dintre aceste forme. Să sperăm că, acum cunoscând elementele fundamentale ale fiecărei forme, veți avea cel puțin un punct de plecare și veți putea începe să vă alegeți vesela cu mai multă încredere.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Nick Zane

Comentarii

Cauta

Categorii populare