Comunicate de Afaceri

Seiko, ceasul japonez care a cucerit lumea

Brandul japonez de ceasuri creat in 1881 de Kintaro Hattori, Seiko ofera modele cu sisteme inovatoare de 150 de ani. Inca de la inceput, un ceas Seiko domneste suprem in lumea ceasurilor japoneze. Gigantul japonez a dezvoltat tehnologia de cuart, dezvoltand in acelasi timp lanturi de productie adecvate. Astfel, daca iti doresti un ceas, ceasul Seiko este un ceas de calitate la preturi accesibile.

O poveste de succes japoneza

Punctul de plecare al traseului de ceasuri Seiko este un atelier modest de reparatii de ceasuri. Ne aflam in Kyobashi, in inima Japoniei. Producatorul de ceasuri Kintaro Hattari, cel care a fondat atelierul, a decis diversificarea oferind modele second hand de vanzare. Succesul a venit imediat. In 1881, Kintaro Hattari si-a creat propria marca de ceasuri numita Seikosha, care va deveni mai tarziu Seiko. De atunci, marca s-a angajat intr-o politica riguroasa de inovare si s-a pozitionat pe piata cu obiectivul clar revendicat de a concura cu ceasuri elvetiene de prestigiu.

Inovatie conform Seiko

Aventura brandului este aceea de a cuceri mapamondul. Si palmaresul este impresionant. In 1959, Seiko a inceput sa comercializeze ceasuri de cuart destinate utilizarii in statiile de difuzare. Zece ani mai tarziu, compania a obtinut titlul de „cel mai bun ceas mecanic cronometru” la competitia de la Geneva. In anii 1980, firma a mers si mai departe. Ea inventeaza primul ceas de televiziune din lume. Apoi, pe piata a aparut calibrul M516, echipat cu un dispozitiv de inregistrare a sunetului. In 2005, Seiko a oferit primul ceas din lume condus de undele radio triband. In 2008, a fost facut un nou pas. Seiko proiecteaza primul ceas special pentru iesirile in spatiu. Cel mai remarcabil sistem echipeaza ceasuri Kinetic. Acest ceas de cuart isi produce propria energie si isi poate reduce consumul la minimum. Fara baterie, are un sistem generator de electricitate incorporat care functioneaza prin miscarea bratului. Daca ceasul nu este purtat timp de 24 de ore, limbile se opresc, economisind astfel energie.

Seiko, sponsor sportiv

Compania dezvolta Seiko Spring Drive, un cronograf de lux asamblat de mana si care masoara timpul cu o precizie de plus sau minus o secunda in 24 de ore. Dupa ce a fost cronometrul oficial al Campionatelor Europene si Mondiale de atletism, brandul a cucerit de atunci alte terenuri de sport. Din 2007, sprijina Asociatia Internationala 49er Class, adevarate bolide ale marilor care si-au facut aparitia in 2000 la Jocurile Olimpice de la Sydney. Pentru aceasta ocazie a fost proiectata o linie dedicata acestui parteneriat, care poarta numele Velatura. Ultima ilustrare sportiva pana in prezent: un parteneriat semnat in 2011 cu FC Barcelona. In 2010, marca a fost premiata la Marele Premiu de la Geneva pentru unul dintre modelele sale, The Seiko Spring Drive Spacewalk Commemorative Edition, ceasul sport al anului. Astazi, grupul Seiko este format din patru marci, Credor, Grand Seiko, Pulsar si Lorus. Clientii pot defini functiile sau optiunile ceasului lor si isi pot alege stilul dintre cele 11 colectii oferite, sport sau clasic.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare