Comunicate de Afaceri

Sfaturi de intretinere si protejare a unei canapele din piele

Achizitionarea unei canapele din piele este, de cele mai multe ori, mai costisitoare decat daca ai opta pentru o canapea tapitata cu stofa. Acest lucru este perfect justificat, din moment ce pielea este un material special, avand un pret mai ridicat decat stofa, catifeaua sau alte textile. Bineinteles, nici eleganta pe care o inspira o canapea obisnuita nu se ridica la nivelul unei canapele din piele. Fiind asociata cu gusturile fine si luxul desavarsit, o canapea clasica precum modelul Chesterfield ofera o nota deosebit de eleganta decorului tau, indiferent ca vorbim de un living, un birou sau o receptie.

Dat fiind faptul ca pretul unei canapele din piele implica deseori un oarecare efort financiar, cu siguranta vrei sa te bucuri de investitia ta pe o perioada de timp cat mai indelungata. Prin urmare, ne-am gandit sa-ti prezentam cateva sfaturi de intretinere si protejare a unei canapele din piele. Asadar, fa-te confortabil in sofa si descopera in continuare cateva ponturi utile, pe care e posibil sa nu le regasesti in manualul de utilizare.

1. Nu pozitiona canapelele din piele langa o fereastra luminoasa sau o sursa de caldura. Soarele va duce in timp la craparea pielii, iar un calorifer sau radiator poate provoca efectul de supraincalzire, care va declansa la randul sau decolorarea sau topirea pielii pe alocuri.

2. Nu aseza carti, reviste sau ziare direct pe suprafata canapelei din piele. Tusul din acestea poate pata superficial materialul. Un motiv mai puternic de ingrijorare il reprezinta, insa, lichidele varsate accidental pe canapea. In aceasta situatie, asigura-te ca ai curatat in profunzime locul afectat si ai indepartat toata umezeala de pe suprafata sofei, intrucat aceasta ar putea cauza aparitia mucegaiului intre pernele sezutului.

3. Nu te aseza pe canapea purtand haine accesorizate cu strasuri, capse sau „tinte” in partea dorsala. Acestea ar putea gauri sau zgaria pielea.

4. Daca vrei sa recurgi la aspirarea unei canapele din piele, tine aspiratorul la o distanta de aproximativ 2 cm si foloseste un capat moale. In cazul in care vrei sa apelezi la o varianta mai clasica de indepartare a prafului, utilizeaza o laveta fina sau o carpa din bumbac. Pentru indepartarea petelor prepara o solutie din apa si sapun lichid. Nu uita sa inlaturi surplusul de apa dupa ce ai aplicat solutia asupra petei si ai frecat usor, prin miscari circulare.

5. Poate n-o sa-ti vina sa crezi, dar pana si pielea folosita la canapele are nevoie de… hidratare. Pentru ca aceasta sa nu-si piarda din elasticitatea texturii si sa nu crape, este recomandat sa se aplice anual pe suprafata canapelei o solutie speciala, cumparata din comert, sau una obtinuta in casa printr-un amestec de ulei de in si otet. De asemenea, se poate folosi si o lotiune de corp hidratanta sau chiar ulei de bebelusi.

Atentie! In cazul in care apar crapaturi sau taieturi, apeleaza la o firma specializata pentru reconditionarea canapelei din piele. Neingrijita, orice taietura se va extinde, iar canapeaua nu va mai putea fi reparata, ci doar retapitata.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Alberta Casa

Comentarii

Cauta

Categorii populare