Comunicate de Afaceri

Sfaturi si idei despre cum sa alegi spoturile pentru casa ta

Spunem acest lucru intrucat de multe ori, aceste spoturi LED sunt utilizate nu numai pentru iluminatul general al unei incaperi ci si pentru a evidentia anumite decoratiuni care au o anumita valoare si se doreste sa se puna in valoare.

Spre deosebire de alte tipuri de corpuri de iluminat, inainte de a le achizitiona acest lucru presupune putina documentare si atentie, instalmen.ro/spoturi-led . Exista anumite criterii dupa care trebuie sa te ghidezi si suntem siguri ca sfaturile noastre te vor ajuta sa faci o alegere cat se poate de potrivita pentru locuinta ta.

 Luminozitatea oferita de spoturi LED

 Gradul de luminozitate oferit de spoturi LED se calculeaza in lumeni iar numarul de lumeni pe care il contine un spot LED este conferit de modul cum lumina cade in unghi de 900. Specialistii afirma ca luminozitatea de care te vei bucura in locuinta ta variaza cu aproximativ 20% fata de specificatiile de pe produs. De asemenea, daca folosesti spoturi LED pentru iluminarea generala a unei camera atunci este recomandat sa alegi un spot cu un numar de lumeni cat mai mare.

Pentru o iluminare eficienta este recomandat ca spoturile sa asigure un numar de 300 – 400 de lumeni pe metru patrat, asa cum este bucataria sau holul. Iar pentru spatii precum biroul este nevoie ca spoturile sa aiba un numar de 700 – 800 de lumeni pe metru patrat.

            Pentru a asigura o luminozitate eficienta este important si unghiul de cadere al luminii. Acesta este specificat pe ambalajul acestor spoturi LED si vei putea sa iti faci o idee mai concreta asupra modului in care reuseste sa asigure lumina. Spre deosebire de becurile clasice, spoturile pot sa directioneze lumina intr-un singur unghi, zona sau obiect.

 Spoturi LED sau spoturi cu halogen?

            Cu ani in urma, spoturile cu halogen erau mult mai populare decat cele cu LED dar in zilele actuale cele cu LED au captat atentia publicului. Spoturile cu halogen sunt mai ieftine in comparatie cu spoturile LED insa, nu au o durata de viata la fel de mare. De asemenea, nici la capitolul consum nu sunt atat de eficiente spoturile cu halogen intrucat dupa 2 ore de functionare continua pot sa consume mai mult decat in frigider care functioneaza timp de 24 de ore.

Cat ar trebui sa cheltui pe spoturi LED?

Desi in ultima vreme pretul pentru spoturi LED a inceput sa scada, sunt o idee mai scumpe decat cele pe halogen. Dar pretul investit nu trebuie sa fie singurul criteriu de selectie pentru sistemul de iluminat din casa ta, asadar, daca este sa compari avantajele oferite cu pretul pentru spoturi LED atunci vei vedea ca sunt mai durabile si mai economice. In plus, investitia initiala se amortizeaza intr-un timp destul de scurt si vei vedea ca nici facturile de utilitati nu sunt atat de mari.

            Daca ti se ard spoturile LED inlocuirea lor este intr-adevar costisitoare motiv pentru care este bine sa verifici care este cauza, data fiind specificatia lor de durabilitate. Verifica compatibilitatea instalatiei cu spoturile sau conditiile din incapere pentru a vedea daca nu cumva locul in care au fost instalate le influenteaza intr-un anumit mod.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: BeinTop

Cauta

Categorii populare