Comunicate de Afaceri

Supreme Council of European Business si Camera de Comert Romano-Britanica au organizat primul eveniment online comun

Supreme Council of European Business (SCEB) si Camera de Comert Romano-Britanica (BRCC) au organizat primul eveniment comun al acestui an, in mediul online. Data de 25 iunie a marcat prima intalnire intre membrii si invitatii SCEB si BRCC, evenimentul fiind organizat pe baza unui subiect actual si extrem de important: Rolul pe care il are tehnologia in perioada post pandemie.

Rolul tehnologiei in afaceri a determinat o crestere extraordinara in industria comertului si nu numai, deoarece conceptele si modelele de afaceri au fost revolutionate ca urmare a tehnologizarii. Contextul actual creat de pandemia cu CODIV-19 demonstreaza inca o data importanta tehnologiei pentru companii, indiferent de dimensiune. Din acest motiv, cele doua organizatii au identificat necesitatea unei dezbateri care sa furnizeze informatii valoroase pentru oamenii de afaceri afectati in ultimele 3 luni de raspandirea  pandemiei.

Evenimentul online a avut invitati 4 vorbitori, fiecare dintre acestia aducand plus valoare prin experienta in domeniul comercial si expertiza profesionala. Prima interventie a apartinut Excelentei Sale, Ambasadorul Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord - Dan Mihalache, care a vorbit despre oportunitatile pe care le au companiile post COVID-19, accentuand importanta tehnologiei in aceasta perioada.

Bogdan Vaduva, Atasat Comercial in cadrul Ambasadei Romane in Marea Britanie si Irlandei de Nord a subliniat nevoia de a gasi solutii in aceasta perioada prin intermediul tehnologiei, astfel incat companiile sa isi continue functionarea.

Mehmet Sumeroglu, Presedintele Supreme Council of European Business a vorbit despre oportunitatile si facilitatile pe care tehnologia le ofera astazi oamenilor de business. Acesta a facut o paralela cu procesul complicat in care se facea comert in urma cu 25 de ani, cand mijloacele de comunicare erau faxurile si telefoanele fixe, comparativ cu prezentul, cand vanzarea se poate face dintr-o parte a globului si cumpararea din alta, fara a exista nevoia unei intalniri personale. Astfel, comertul beneficiaza extrem de mult prin faptul ca tranzactiile se realizeaza mult mai facil si mai transparent. Calitatea pe care oamenii de business trebuie sa o deprinda este capacitatea de a se adapta indiferent de situatie sau de conditiile economice. Antreprenorii si nu numai au responsabilitatea de a gasi solutii pentru a-si imbunatatii procesul de lucru, dar si pentru a face fata schimbarilor inevitabile, astfel incat companiile lor sa isi continue dezvoltarea si sa fie profitabile, mentioneaza acesta.

Evenimentul l-a avut drept speaker si pe Kees Cramer, Vice-Presedinte SCEB, care a prezentat impactul inteligentei artificiale in industria transportului si logisticii. Acesta a evidentiat aportul tehnologic in transport si beneficiile majore, precum: reducerea consumului in procent de 30% in sistemul de gestionare a vehiculelor, reducerea rapoartelor de accidentari, monitorizarea livrarilor si multe altele.     

In completare, interventia lui Constantin Stan, Managing Partner Enviso a adus in discutie facilitatile pe care le creeaza tehnologia in procesul optimizarii companiilor. Acesta a pus accent pe implicatiile transformarii digitale a proceselor din organizatii si pe dezvoltarea proiectelor de Robotic Process Automation.

Cei 4 vorbitori au reusit sa surprinda din mai multe perspective importanta tehnologiei in dezvoltarea companiilor si in perioada post pandemie, oferind atat solutii de agilitate si adaptare, cat si exemple concrete de reusite. La eveniment au participat reprezentanti ai SCEB Bulgaria, antreprenori, oameni de business si lideri din Romania, Bulgaria, Grecia si Marea Britanie.

Evenimentul a fost moderat de catre Neil McGregor, Chairman of British Romanian Chamber of Commerce, Madalina Ciinaru, Members Director si Adriana Cocirta, Vice-Presedinte Supreme Council of European Business.

„Dupa ce am colaborat cu SCEB in cadrul evenimentelor live, dinainte de criza COVID-19, suntem incantati ca am putut sa colaboram si intr-una din seriile de webinarii online ale BRCC, disponibile in Romania, in Marea Britanie, dar si in alte parti. Speram ca publicul a gasit acest webinar util si asteptam cu nerabdare sa revedem speakerii in evenimentele noastre viitoare, atat cele online, cat si cele fizice, cand circumstantele vor permite, afirma Neil McGregor, Chairman of British Romanian Chamber of Commerce.

 SCEB este o organizatie internationala al carei obiectiv este acela de a crea si facilita oportunitati de dezvoltare economice si educationale la nivel international pentru toate identitatile. Organizatia actioneaza prin consiliile din tarile aflate peste tot in lume si aduna oameni de afaceri, leaderi si oameni din diverse domenii care lucreaza pentru crearea unui mediu de afaceri international mai dinamic si mai bine adaptat la provocarile actuale.

Prin facilitarea parteneriatelor si beneficiind de o retea extinsa de membri, Camera de Comert Romano-Britanica ofera sprijinul pentru resurse, cunostinte si infrastructura esentiale companiilor din Marea Britanie pentru a profita la maxim de oportunitatile emergente in Romania si pentru companiile romanesti de a face afaceri pe pietele din Marea Britanie. Infiintata in 1998, BRCC este o organizatie independenta, detinuta in intregime de membrii sai, cu birouri in Londra, Bucuresti, Cluj si Timisoara.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Nomade Communication

Comentarii

Cauta

Categorii populare