Comunicate de Afaceri

Teava rotunda trasa. O idee buna sau nu?

Pentru constructiile aflate sub presiune, de regula se foloseste teava rotunda trasa pentru ca aceasta are trei foarte mari avantaje perfecte pentru acest tip de constructie.
Forma perfect uniforma
Rezistenta la sarcini mari
Rezistena la presiune

Teava rotunda este mult mai cunoscuta si sub numele de tava fara sudura. Fabricatia acestora incepe cu un lingou de otel care este incalzit la temperaturi extrem de mari, tras pe o forma speciala si intins pana cand acesta ia forma unui cilindru gol.
Unul dintre cele mai importante avantaje ale tevii rotunde trase este rezistanta foarte crescuta la presiune. De regula, punctul slab al tevilor este punctul de sudura, dar, avand in vedere ca teava rotunda trasa nu este sudata si nu are puncte de sudura, aceasta este rezistenta pe toata lungimea. In plus, datorita faptului ca nu exista sudura, calculele de presiune sunt foarte usor de executat deoarece calitatea sudurii nu mai trebuie luata in considerare pentru ca nu exista. La fel, datorita faptului ca nu exista puncte de sudura, teava rotunda trasa are o sectiune transversala perfect rotunda.

Teava rotunda trasa are de regula un pret un pic mai mare in comparatie cu alte tipuri de tevi, dar este si mult mai rentabila. In general, tevile cedeaza tocmai din cauza punctului de sudura, deci teava rotunda sudata nu are cum sa cedeze pentru ca nu este sudata. In plus, datorita faptului ca nu are puncte de sudura, acest lucru permite sa utilizati tevi rotunde trase mult mai usoare si mult mai subtiri pe care le puteti gasi pe acest link in magazinul online Mesteru Manole: http://mesterumanole.ro/metalurgice/teava/teava-rotunda-trasa , lucru care ar putea duce la o reducere substantiala a cheltuielilor. Teava rotunda trasa functioneaza extrem de bine si in conditii foarte dure, lucru care inseamna ca aceasta poate fi folosita si in locuri cu temperaturi scazute, cat si in locuri cu temperaturi foarte ridicate.

Avantajele prezentate mai sus fac din teava rotunda trasa sa fie materialul preferat al constructorilor, de aceea, diverse aplicatii cum ar fi conductele pentru transportul gazelor si al fluidelor, constructia de nave, platformele petroliere si reciepientele aflate sub presiune folosest teava rotunda trasa ca fiind primul material.
Constructiile metalice structurale prefera de asemenea teava rotunda trasa in cazul in care ai nevoie de o rezistenta mecanica superioara.

Noul magazin online de materiale de constructii, mesterumanole.ro va pune la dispozitie o gama extrem de variata la doar un simplu click distanta. Comanda online si economiseste extrem de mult timp pe care altfel l-ai fi pierdut prin magazinele de constructii fizice. In plus, produsele vor fi livrate exact acolo unde aveti nevoie.
Pentru a comanda de la Mesteru Manole sau pentru a primi mai multe informatii despre produsele comercializate puteti suna la numarul de telefon 0741 238 406 sau puteti trimite un email la office@mesterumanole.ro
Social Media
Vezi toate articolele autorului: flp

Comentarii

Cauta

Categorii populare