Comunicate de Afaceri

Tipuri de cabluri electrice - monofilament litate

Mai exact este vorba despre cele din instalatia casei de curent, sau despre firele de la lustra, aplica, etc. Insa, pentru aplicatii precum cele care necesita o putere mai mare cablurile monofilament instalmen , reprezinta o alegere potrivita.

Vom face o comparatie intre doua dintre cele mai uzuale tipuri de cabluri electrice si vom scoate in evidenta avantajele oferite de fiecare in parte.

 Despre cablurile electrice monofilament si litate

 Din punct de vedere al structurii unui cablu putem vorbi despre doua tipuri, cele monofir, si litate. Cea de-a doua categorie este foarte utilizata mai ales in instalatiile de putere  joasa, sau mica. Acestea sunt preferate in echipamentele si instalatiile de cabluri electrice de joasa putere deoarece pot fi mult mai usor lipite si interconectate. Procedura standard de conectare a acestor cabluri electrice este cea de cositorire, fie ca vorbim de legarea a doua cabluri sau de conectarea acestora pe o placa de circuit electric. Pe langa asta, un alt atu al acestora este si flexibiliatea de manevrare. Datorita constructiei, aceste cabluri electrice sunt foarte usor de manevrat chiar si in spatii mici. Sunt flexibile si pot sa ofere solutii rapide pentru probleme ce necesita o interventie rapida.

            Cablurile monofilament sunt putin mai dificile la capitolul flexibilitate. Oricine a incercat sa schimbe o priza sau un intrerupator stie acest lucru. Cablurile monofilament mai vechi au conductorul realizat din aluminiu, ceea ce le face foarte greu de manevrat, existand riscul de rupere sau fisurare al conductorului. Pe langa acest aspect, cabluri electrice monofilament au un randament mult mai bun in instalatiile de putere mare. Cu alte cuvinte, instalatiile realizate cu astfel de cabluri electrice permit conectarea unor consumatori de putere mult mai mare (de la 500W in sus). Pentru instalatiile electrice care folosesc acest tip de cabluri electrice este necesara interventia unui specialist autorizat ANRE. Se recomanda sa nu interveniti intrucat exista pericol de electrocutare si numai un specialist poate sa lucreze cu elemente de inalta tensiune.

  Pentru schimbarea cablurilor electrice apeleaza la un electrician autorizat

 Pentru a intampina problemele intervenite la instalatia electrica este recomandat sa faceti verificari constante iar defectiunile trebuie remediate numai cu ajutorul unui electrician autorizat.

            Diversele tipuri de cabluri electrice trebuie inlocuite urmand pasii necesari si recomandarile de instalare astfel incat sa nu existe probleme ulterioare la instalatiile electrice. Un electrician autorizat va evalua starea cablurilor electrice si intreg traseul electric recomandand cabluri electrice si alte elemente esentiale pentru a le inlocui si pentru a remedia defectiunile in timp util.

            Cablurile electrice se aleg in functie de destinatie si pot sa va ajute sa remediati diverse situatii si sa va bucurati din nou de o instalatie functionala si sigura. Va recomandam sa fiti vigilent atunci cand vine vorba despre instalatii electrice si sa apelati numai la persoane autorizate.

           

Social Media
Vezi toate articolele autorului: BeinTop

Cauta

Categorii populare