Comunicate de Afaceri

Top 5 stadioane din România

Top 5 stadioane România. Stadioanele de fotbal erau inițial foarte primitive. Prima finală a Cupei FA a avut loc în 1872 la Kennington Oval, pe un teren de cricket construit în 1845.
În România, primul stadion construit a fost Stadionul Republicii (numit și Stadionul ONEF (Oficiul Național de Educație Fizică, mai târziu ANEF – Academia Națională de Educație Fizică)  din București, amplasat în apropierea Palatului Parlamentului.

Inaugurarea stadionului de fotbal a avut loc pe dată de  9 mai 1926, marcată printr-un meci de rugby dintre echipa României și cea a armatei franceze, încheiat cu victoria oaspeților cu scorul de 35-3.

La ora actuală în România există 59 de stadioane în folosință. Alte câteva zeci sunt în curs de renovare, construcție sau au fost demolate.

Iată care sunt cele mai mare stadioane de fotbal din România:

1. Arena Națională, București


Capacitate: 55.634 de spectatori.
A fost inaugurat în anul 2011. Stadionul Arena Națională a fost construit în locul Stadionului “Lia Manoliu”. Este clasificat ca fiind cel mai mare stadion din țara noastră și primul stadion de elită UEFA din România.

2. Stadionul Dan Păltinișanu, Timișoara

stadioane romania

Capacitate: 32.972 de spectatori
A fost inaugurat în anul 1960 și renovat în 2008. Stadionul este denumit după numele fotbalistului timișorean Dan Păltinișanu (19511995) care a jucat 10 sezoane la FC Politehnica Timișoara.
Are o instalație de nocturnă de 1456 lucși.

3. Stadionul Iftimie Ilisei, Medgidia


Capacitate: 32.700 de spectatori
A fost construit în 1978 și renovat recent, în anul 2017. Stadionul Iftimie Iliseieste gazdă meciurilor echipei locale CS Medgidia

4.  Stadionul Ion Oblemenco, Craiova

stadioane romania
Capaccitate: 30.929 spectatori
Beneficiarul stadionului este Universitatea Craiova.  Este un stadion multifuncțional; construitia arenei a început în anul 2015 și a fost finalizată în luna noiembrie a anului 2017.

5. Stadionul Cluj Arena, Cluj Napoca

stadioane România

Capacitate: 30.201 spectatori
Stadionul a fost construit în 2011 în locul fostului stadion Ion Moina.  Deși proprietarul terenului este Consiliul Național CLuj, beneficiarii sunt  jucătorii Universității Cluj. Principala întrebuințare a stadionul Cluj Arena sunt meciurile de fotbal, însă stadionul poate găzdui și competiții olimpice pe pistade atletism sau concerte.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Serb Adelina

Comentarii

Cauta

Categorii populare