Comunicate de Afaceri

Tu stii ce este marmita si de ce trebuie sa detii un astfel de utilaj de gatit profesional?

Romanii sunt recunoscuti pentru pasiunea pentru gatit, iar toti cei care vor sa isi dezvolte o afacere din asta si sa prepare mancarea intr-un mod profesionist, stiu ca au nevoie de aparatura si ustensile cu adevarat interesante si utile.

  Mai exact, toti cei care isi doresc sa deschida o afacere in mediul Horeca vor avea nevoie de marmite, un aparat de gatit multifunctional, cu ajutorul caruia se pot pregati cantitati mari de supe, ciorbe, creme, etc.

Ce este o marmita?

  Marmita este un utilaj de gatit profesional, multifunctional , din inox si poate fi gasita in diferite dimensiuni si este prevazuta cu un robinet de scurgere, astfel incat, in cazul preparatelor lichide, sa nu mai fie necesar mecanismul de basculare.

   Mai exact, marmita este o oala profesionala ce poate functiona fie datorita incalzirii directe, fie prin intermediul unui vas de apa, functionand astfel pe principiul bain- marie.

Ce tipuri de marmite exista?

    Exista mai multe tipuri de marmite, clasificare acestora fiind realizata atat in functie de combustibilul utilizat, cat si in functie de dimensiune.

  Astfel, se pot deosebi marmite cu o dimensiune intre 50 si 600 de litri si, in functie de combustibil, pot fi mentionate:

  • Marmite pentru lemn sau carbune
  • Marmite pentru gaz
  • Marmite electrice.

  Cele mai populare tipuri de marmite sunt cele pe gaz si electrice, acestea fiind si cele care sunt cel mai usor de utilizat in bucatariile mari, profesionale.

  Pentru achizitionarea acestor marmite, este recomandat sa se verifice firmele specializate in distributia unor astfel de utilaje de gatit profesionale, asa cum este Contigrup. Acestia comercializeaza o gama foarte variata de marmite, la cele mai bune preturi de pe piata si de o calitate garantata, astfel incat sa poata satisface necesitatile si cerintele tuturor.

   Compania Contigrup ofera spre vanzare atat marmite cu incalzire directa, cat si cu incalzire indirecta, ce pot fi folosite pentru pregatirea unor preparate diverse, fara a mai duce grija arderii si fara a mai fi necesara supravegherea permanenta.

 Care este modul de functionare al marmitei?

   Marmita functioneaza aproximativ identic cu o oala sub presiune, iar modul de functionare al acesteia este simplu.

  Dupa adaugarea tuturor ingredientelor in interior, capacul marmitei se inchide si se aduce la temperatura necesara fierberii acestora. Dupa perioada de timp necesara, este indepartat capacul si scoase toate ingredientele solide, iar partea lichida poate fi scursa prin robinetul cu care este dotata marmita.

 Marmite este acel aparat profesional de gatit ce aduce numeroase beneficii in bucatariile restaurantelor, caci, pe langa faptul ca preparatele sunt pregatite rapid si in cantitati mari, acestea nu trebuie supravegheate, iar bucatarii se pot ocupa de pregatirea altor feluri de mancare.

 Cu siguranta, marmita este necesara in domeniul gastronomic si toti cei care au ales sa lucreze in bucatarii mari din domeniul Horeca stiu cate beneficii poate aduce!

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare