Comunicate de Afaceri

VITANTIS SHOPPING CENTER in date si cifre. 8 luni de la lansare

Vitantis Shopping Center a comunicat rezultatele obținute in urma unui sondaj de opinie, efectuat in perioada aprilie-mai a anului 2009 pe un eșantion de 600 de vizitatori, atat femei cat și barbați cu varsta intre 20 - 50+, studii medii și superioare. Chestionarele efectuate au conținut un set de aproximativ 30 de intrebari, pe baza carora s-a urmarit realizarea unei baze de date proprii Vitantis Shopping Center și imbunatațirea serviciilor in funcție de dorințele vizitatorilor.

Aproximativ 60% dintre respondenți au declarat ca frecventeaza Vitantis Shopping Center de la deschidere. Numai in luna mai, numarul celor ce viziteaza Vitantis a crescut cu 14%, comparativ cu 15%, procentul celor care au descoperit centrul comercial in ultimele 6 luni. In ceea ce priveste frecventa cu care cumparatorii vin in Vitantis Shopping Center, 35% dintre respondenți vin la cumparaturi lunar, 32% dintre ei au declarat ca frecventeaza saptamanal galeria comerciala, 24% au raspuns ca vin bilunar, in timp ce restul de 9 % dintre ei, zilnic.

Primele vizite la Vitantis au fost facute datorita informatiilor aflate din fluturasi, pentru 0,25% dintre cumparatori si de la prieteni, intr-un procent asemanator. Un procent de 70% dintre cei chestionati au declarat ca au cunostinta despre mijloacele de promovare Vitantis Shopping Center.
Peste 50% dintre respondenți au declarat ca frecventeaza Vitantis pentru ca “gasesc de toate “ iar 30% au fost atrași de atmosfera placuta creata in centrul comercial. Odata ajunsi aici, aproximativ 55% dintre clienti petrec peste o ora in galeria comerciala iar 72% din totalul consumatorilor cheltuiesc peste 150 RON la fiecare vizita.

Pentru a ajunge la complexul comercial, aproximativ 60% folosesc masina personala, in timp ce restul folosesc mijloacele de transport in comun. Cat despre mijloacele de transport gratuit oferite de Vitantis Shopping Center, aproximativ 60% dintre respondenti le cunosc.

Aproximativ 80% dintre clienti vin cu prietenii la cumparaturi si participa la evenimentele Vitantis Shopping Center intr-o proportie de peste 70%. Evenimentele pe care clientii le doresc cel mai mult sunt concerte si tombole (fiecare intr-o proportie de aproximativ 30%).

Printre marcile preferate, cel mai mare procent il au cele sportive cu 24 % (cum ar fi Intersport). Urmeaza marcile de pantofi precum Leonardo (peste 10%), apoi Kenvelo și Bamboo, cu 12% . O alta marca preferata de clientii Vitantis Shopping Center este marca Reserved.

In legatura cu marcile dorite de cumparatori in Vitantis Shopping Center, Vlad Dragoescu, reprezentant al Equest Balkan Properties, declara: “Studiul realizat de noi la nivel intern a relevat ca printre preferintele consumatorilor se numara Mango, Motivi, Promod, C&A, Deichmann si Humanic. In stabilirea mixului comercial pe viitor si in aducerea de noi chiriasi, vom tine cont de preferintele consumatorilor, acordandu-le o deosebita importanta”.

In ceea ce privește varsta respondenților, 52% dintre aceștia au peste 40 de ani iar 43 % se incadreaza in categoria de varsta cuprinsa intre 20 și 40 de ani.

Dupa cum era de așteptat, majoritatea respondenților (66%) sunt angajați, 16% dintre ei sunt pensionari, iar 10% studenți. Doar 8% sunt șomeri. Raportul dintre barbatii si femeile care frecventeaza Galeria Comerciala Vitantis este unul aproximativ egal, femeile venind in centrul comercial intr-o proportie de aproximativ 55%.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Comunicate de Afaceri

Comentarii

Cauta

Categorii populare