Comunicate de Afaceri

Vrei sa-ti inlocuiesti cauciucurile de bicicleta? Afla cele mai importante lucruri de care sa tii cont pentru a alege unele noi!

Afla cum sa alegi cele mai bune cauciucuri de bicicleta, atunci cand cele vechi s-au tocit si nu iti mai asigura aderenta de care ai nevoie.

La fel ca la masini, anvelopele sunt extrem de importante, fiind cele care te pot ajuta sa rulezi usor sau, dimpotriva, care iti pot pune bete in roate. Pentru a sti, insa cum sa investesti in cele mai bune cauciucuri, trebuie sa ai in vedere cateva elemente importante. Care sunt acestea? Afla raspunsul in randurile ce urmeaza!  

Cauta cauciucuri de bicicleta potrivite ca dimensiune

Daca te uiti atent la anvelopele pe care le folosesti deja, vei observa ca pe ele este inscrisa dimensiunea de care ai nevoie. Aceasta este exprimata sub forma de 37- 622, cu mentiunea ca ,,37” reprezinta latimea cauciucurilor, iar ,,622” reprezinta diametrul. Tine cont si de faptul ca urmatoarele anvelope pe care le cumperi trebuie neaparat sa aiba acelasi diametru, pe cand in privinta latimii cauciucurilor poti alege varianta care consideri ca este cea mai buna pentru tine.

Pe ce tip te suprafata rulezi in mod normal?

Foarte important este sa ai in vedere si tipul de suprafata pe care rulezi in mod obisnuit. In functie de acest lucru, vei putea alege mult mai usor anvelopele potrivite. De exemplu, este bine sa ai la dispozitie cauciucuri diferite pentru urmatoarele tipuri de terenuri: asfalt/beton, piatra cubica, pamant batatorit si poteci, pamant afanat, drumuri forestiere, nisip sau radacini. Fiecare dintre aceste suprafete iti solicita bicicleta in mod diferit, iar daca anvelopele tale nu fac fata, risti sa ramai impotmolit.

Conditii meteo

Conditiile meteo sunt si ele esentiale cand vine vorba despre alegerea anvelopelor. Daca iti doresti sa investesti in modele pe care sa le poti folosi fara teama, atunci trebuie sa ai in vedere ca:

  • atunci cand te plimbi pe ploaie ori in conditii de umezeala crescuta, este indicat sa dispui de anvelope care au crampoane inalte si rare, foarte bine distantate intre ele. Astfel, noroiul poate iesi extrem de simplu dintre crampoane, iar anvelopele se curata singure. Mai mult, este bine sa ai in vedere ca anvelopele inguste iti ofera sansa de a ,,taia” noroiul mai usor si de a se ,,agata” de pamantul ferm, permitandu-ti astfel sa inaintezi fara probleme;
  • in conditii optime, atunci cand vremea este buna, de preferat este sa optezi pentru anvelope aderente de calitate, cu ajutorul carora poti rula in siguranta.

Tine cont si de presiunea cauciucurilor

Cunoscand presiunea anvelopelor pe care le cumperi, vei sti cat de mult trebuie sa le umfli, pentru a le pregati de drum. Acest aspect este mentionat pe exteriorul cauciucurilor si este exprimat in PSI (pounds per inch), dar si in BAR. De exemplu, trebuie sa stii ca atunci cand anvelopele tale nu sunt umflate suficient, ele vor opune rezistenta la inaintare si iti fac plimbarea mult mai dificila. Mai mult, nu este exclus ca la un moment dat sa faci pana. La pol opus, ai grija sa nu umfli cauciucurile prea tare, pentru ca astfel risti ca ele sa se distruga atunci cand trebuie sa treaca peste pietre ori alte obiecte dure.

Aloca-ti suficient timp pentru a studia tipurile de anvelope disponibile intr-un magazin de biciclete: www.mosionroata.ro/ pentru a verifica astfel toate elementele tehnice mentionate anterior. Doar astfel vei putea investi in cauciucurile de calitate, cu ajutorul carora plimbarile tale sa fie relaxante si placute!

De la MosIonRoata.ro iti poti cumpara atat anvelopele potrivite, cat si accesoriile de calitate, pe care sa le folosesti la drum lung. De la pompe, pana la cricuri si semne reflectorizante, toate acestea au fost concepute pentru a te ajuta sa te bucuri de siguranta in timp ce rulezi cu bicicleta!

Date de contact:

E-mail: info@mosionroata.ro

Telefon: 0720 043 001

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: 14

Comentarii

Cauta

Categorii populare