Comunicate de Afaceri

Cum economisim cu ajutorul centralei

Centrala termica constituie un tip particular de incalzire care reuseste sa integreze functionalitatea unei sobe comune cu functionalitatea unui cazan. Este vorba de o soba care, pe langa faptul ca incalzeste ambientul din proximitate, daca este colegata la instalatiile existente, este in gradul de a face apa calda sa circule prin calorifere si, deci, sa incalzeasca fieare incapere a casei. Aceasta reprezinta o alternativa valida pentru incalzirea pe gaz metan, permitand economia de energie si reducand mult cheltuielile pentru incalzire.
Exista diverse modele de centrale. Din punct de vedere al combustibilului, acestea pot fi alimentate cu diverse materiale. Cele mai comune sunt cele pe peleti si cele pe lemne, dar exista si centrale care functioneaza cu cherosen, alcool sau electricitate. Acestea sunt capabile sa produca pe langa caldura si apa calda menajera. Din punct de vedere al materialelor de fabricatie, centralele pot fi produse din fonta, otel sau alte materiale refractare. Pot fi mai mult sau mai putin placute din punct de vedere estetic, imbracate in ceramica sau in alte moduri, pentru a se adapta ambientului care le va gazdui. Se adapteaza bine fiecarui tip de mobilier, de la cel rustic, pana la cel modern.
Dar tocmai din punct de vedere al economiei de energie centralele de apartament au devenit o necesitate, intrucat garanteaza si un respect al mediului, dar si un consum minim de combustibil. In plus, trebuie luat in considerare faptul ca pretul peletilor sau al lemnului nu este legat de pretul petrolului, cu toate oscilatiile lui, si de criza internationala, care in general a condus la o crestere substantiala a costurilor de pe facturile noastre.
Mai sunt si alti factori care determina tot mai multi oameni sa ia in considerare ipoteza de a incalzi casa cu centrale individuale. In multe tari din Europa occidentala cheltuielile facute pentru instalarea noilor sisteme de incalzire economice si ecosustenibile sunt deductibile de la plata taxelor, astfel ca amortizarea investitiei are loc intr-o perioada foarte scurta. In plus, costul efectiv de combustibil estimat pentru a incalzi un apartament de marime medie, folosind peleti este de circa 3,5 Euro, fata de cei 5 Euro, costul zilnic pentru a incalzi cu metan.
Pentru centralele pe lemne economia difera in functie de lemnul folosit. In comert se gasesc deseuri rezultate in urma prelucrarii lemnului, care pot fi arse pentru producerea de caldura si sunt destul de ieftine. Luati in considerare si faptul ca exista in comert si splendide modele de centrale pe lemne de tipul celor folosite in bucatarie pentru gatit care se foloseau odinioara. Deci, pe langa functia de incalzire, poate avea si aceea de masina de gatit, utilizand si cuptorul, cu o ulterioara economie de bani.
O ultima consideratie trebuie facuta: centrala produce mai multa caldura in incaperea in care se afla. Instalarea acesteia in camera cea mai folosita duce la evitarea folosirii unor tipuri adaugatoare de incalzire (convectoare sau radiatoare), adesea necesare cand incalzirea se face in baza unui orar sau cand in casa sunt copii sau batrani, care au nevoie de o sursa directa de caldura. Cei de la https://www.berluni.ro ofera, pe langa o multitudine de sisteme de incalzire, si asistenta necesara instalarii acestora.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Texte SEO

Comentarii

Cauta

Categorii populare