Comunicate de Afaceri

5 semne care arata ca echipamentul este suprasolicitat

Utilajele de constructii sunt concepute pentru a face fata cu brio unor conditii dificile. Cu ajutorul lor sunt indeplinite cu usurinta sarcini care nu ar putea fi realizate doar de oameni.

Cu toate acestea nici utilajele nu sunt indestructibile si au limitele lor. Aflati mai jos care sunt semnele care indica suprasolicitarea acestora.

  1. Aparitia frecventa a defectiunilor

Defectiunile sunt normale atunci cand vine vorba de echipamente de constructie. Unele componente sunt chiar predispuse la uzura.

Insa, daca constatati ca utilajele se defecteaza mai des decat ar fi firesc, atunci este un semnal de alarma. Principala cauza este de obicei lipsa unui program de intretinere adecvat.

Chiar daca inspectiile regulate va ocupa un pic de timp, este cu siguranta un timp castigat. Daca analizati situatia veti constata ca se pierde mult mai mult timp daca echipamentul se strica si devine nefunctional.

  1. Zgomote ciudate

Operatorul unui utilaj de constructii ajunge sa cunoasca in detaliu toate sunetele care se aud in timpul functionarii echipamentului. Asadar, este destul de usor sa identifice zgomote neobisnuite, suieraturi sau alte sunete ciudate.

Acesta este un indiciu ca ceva nu functioneaza cum trebuie. Este recomandat sa efectuati o verificare si sa schimbati componentele uzate inainte de a se transforma in probleme mai grave. Pe site-ul https://rku.ro/ gasiti o gama variata de piese de schimb pentru utilaje si consultanta gratuita pentru a face cea mai buna alegere pentru dvs.

  1. Niveluri scazute de lichide

Importanta fluidelor unui utilaj de constructii nu poate fi neglijata. Fie ca este vorba de lichid de racire, ulei de motor sau de ulei hidraulic, daca identificati niveluri reduse de lichid atunci undeva este o problema.

Daca fluidele sunt frecvent reduse in ciuda faptului ca le-ati umplut de curand, inseamna ca pe undeva exista scurgeri. Drept urmare componentele echipamentului nu vor fi lubrifiate corespunzator si se vor defecta.

  1. Culoarea diferita a gazelor de esapament

Este bine sa acordati atentie culorii fumului generat de echipamentul dvs. Aceasta poate sa indice posibile probleme din cauza suprasolicitarii.

In mod normal fumul ar trebui sa fie incolor, acesta fiind indicatorul unui motor sanatos. Daca exista ceva in neregula, cel mai probabil fumul va avea una dintre culorile urmatoare:

  • alb – daca fumul este subtire, nu este nimic ingrijorator. Insa un fum alb gros ar putea indica faptul ca motorul arde lichid de racire;
  • negru – inseamna ca motorul arde prea mult combustibil;
  • albastru – indica o scurgere interna de ulei.

Daca identificati una dintre culorile de mai sus, cel mai bine ar fi sa investigati si sa remediati problema cat mai repede. Astfel, veti evita situatiile in care este nevoie de reparatii dificile si costisitoare.

  1. Aprinderea frecventa a luminilor de avertizare din bord

Chiar daca uneori pot fi enervante si aveti tendinta de a le ignora, luminile de avertizare din bordul utilajului se aprind atunci cand sesizeaza o problema. Puteti opri utilajul sperand ca acestea sa nu se mai aprinda, insa problema nu va disparea de la sine.

Atunci cand lampile de avertizare din bord se aprind ar putea indica probleme mecanice sau hidraulice. Suprasolicitarea unui utilaj de constructii va avea drept rezultat aprinderea acestor lumini mai des decat in mod normal.

Daca identificati unul dintre semnele de mai sus, este clar ca ati folosit prea mult echipamentul respectiv. Pentru a evita astfel de situatii este bine sa respectati programul de intretinere preventiva, realizati la timp inspectiile si asigurati-va ca operatorii sunt bine instruiti.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: RKU Union

Comentarii

Cauta

Categorii populare