Comunicate de Afaceri

Acoperis casa de calitate

Acesta este practic ,,capacul” contrsuctiei sau elementul final si are ca rol protejarea casei, a constructiei de fenomenele meteo.

Exista mai multe metode prin care se poate realiza acoperirea unei case, una dintre ele fiind acoperisul iar cealalta constructia unei terase care poate fi circulabile sau nu.

Ca si la constructia caselor si la acoperis este nevoie de proiect de rezistenta dar si un extras de materiale, acestea fiind suportul pentru a comanda elementele care compun structura sarpantei . Aceasta este la randul ei scheletul acoperisului si are in componenta elemente de lemn. Este bine sa existe un astfel de proiect si pentru acoperis si asta pentru ca structura trebuie sa fie bine calculata si verificata pentru testarea efectului vanturilor puternice dar si al incarcarii acoperisului cu zapada. Daca spre exemplu o coama are capriorii prost dimensionati sau este prea subtire se poate produce prabusirea acoperisului mai ales atunci cand se incarca, cu zapada.

Dupa ce s-au facut calculele necesare si s-a stabilit si lista cu materiale pentru acoperisul casei, urmatoarea etapa este aceea de a comanda de la un depozit care comercializeaza, cheresteaua. Lemnul trebuie sa fie de uscat , de calitate si nu in ultimul rand la preturi acceptabile iar daca nu este uscat suficient, trebuie cel putin sa fie drept si sa nu aiba mucegai sau carii. Depozitarea cherestelei atunci cand se aduce acasa trebuie sa se faca drept , stivuit si cu spatii de ventilare intre randuri. Lemnul nu trebuie sa stea direct in bataia soarelui deoarece se va usca fortat ceea ce vaduce la incovoierea lui. Perioada de depozitare trebuie sa fie de aproximativ una pana la doua luni inainte de folosirea lui la acoperis. Deasemenea este bine ca inainte de a-l folosi la acoperis sa fie tratat cu solutii anticarii si solutii ignifuge.

Cand se incepe constructia acoperisului casei http://www.acopero.ro/ intai trebuie montate penele sau talpile. Ele se vor prinde de beton cu ajutorul mustatilor din fier care au fost lasate in continuarea centurii de beton sau se pot prinde cu ajutorul tijelor filetate infipte la turnare, in beton. Recomandabile sunt tijele filetate care au saiba mare si dublupiulita.

Mai departe , pasul urmator presupune montarea plopilor care se recomanda de catre specialisti sa se faca cu ajutorul elementelor de fixare care fac parte din tabla prefabricata.. Nu este indicat sa se monteze prin scoabe deoarece acestea pot sa duca la crapaturi necontrolate in lemn.

Mai departe in constructia acoperisului casei se va trece la montarea coamei care este in varful acoperisului si dupa aceea se pot monta capriorii care vor fi ulterior fixati cu clesti de structura sarpantei.

Aici gasiti incluisiv informatii legate de modalitatile de masurare , despre montaj cat si despre garantia materialelor si lucrarilor.
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Misha

Comentarii

Cauta

Categorii populare