Comunicate de Afaceri

Ai incaperi fara lumina naturala? Incearca tunelele de lumina

Pentru a fi sanatosi avem nevoie de mancare buna, apa si lumina. Soarele este extrem de important pentru o dezvoltare naturala a intregului organism.

Din pacate, in ultimii ani oamenii au inceput sa petreaca din ce in ce mai mult timp in interior, de multe ori in camere care nu au acces la lumina naturala.

Daca ai un birou care nu are acces la geam, un hol, o baie sau orice alta incapere pe care o vrei mai luminoasa, una dintre cele mai bune solutii pe care le ai la indemana este tunelul de lumina.

 

Tunelul de lumina poate aduce lumina in interior, chiar si in camerele aflate la 6 metri de exterior

 

Un tunel de lumina este compus din 3 parti: o parte exterioara, o parte intermediara si o parte interioara.

Partea exterioara este similara unei ferestre de mansarda si preia razele solare pentru a le transmite mai departe catre partea intermediara si ulterior catre cea interioara, care este similara unei plafoniere.

Cu ajutorul unor tunele de lumina orice incapere poate beneficia de cantitatea optima de lumina naturala, devenind perfecta pentru orice activitate.

 

De ce sa alegi tunele de lumina in detrimentul plafonierelor clasice?

  • Pentru ca poti economisi foarte multa energie pe care in mod normal ai consuma-o pe becuri;

  • Pentru ca le poti monta oriunde nu ai ferestre: in bucatarie, pe hol, in baie sau in birou. Singura regula este ca distanta dintre acoperis si tavanul incaperii sa fie mai mica de 6 metri;

  • Pentru ca te poti bucura de elemente interioare deosebite, care imbogatesc spatiul din punct de vedere estetic. La fel ca si in cazul lustrelor si plafonierelor, unitatile interioare ale tunelelor de lumina pot fi foarte variate ca aspect, in asa fel incat sa se integreze foarte bine in locuinta ta.

Cum alegi tunelul de lumina potrivit?

Pe piata exista doua tipuri de tunele de lumina, pe care le alegi in functie de particularitatile incaperii tale.

Daca distanta de la tavan pana la acoperis este intre 1 si 6 metri, cele mai potrivite tunele sunt cele cu tubulatura rigida, deoarece preiau mult mai bine razele solare si transmit lumina foarte puternic. In mod normal, un tunel cu tubulatura rigida poate sa transmita de 3 ori mai multa lumina naturala decat cele flexibile.

Tunelele cu tubulatura flexibila sunt potrivite doar in cladirile in care distanta dintre tavan si acoperis este de maxim 1 metru.

Sfaturi utile:

Atunci cand instalezi tunele de lumina trebuie sa tii cont de o serie de sfaturi:

  • Orienteaza cupola (partea exterioara a tunelului) catre sud. In felul acesta, tunelul va putea prelua o cantitate mare de lumina;

  • Asigura-te ca distanta dintre plafoniera si cupola este cat mai mica;

  • Cauta solutii pentru o tubulatura cu cat mai putine curburi.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Texte SEO

Comentarii

Cauta

Categorii populare