Comunicate de Afaceri

Alege teava rotunda zincata pentru caracteristicile sale

Ce este teava rotunda zincata?

Acest element numit teava rotunda zincata este un produs confectionat din materie prima feroasa, incadrat in categoria materialelor de constructii si utilizat in realizarea instalatiilor ce presupun transportul substantelor fluide si gazoaze non-agresive.

Fiind special proiectat pentru sarcinile mentionate anterior, acest tip de teava este inzestrata inca din procesul de fabricare cu diferite proprietati speciale. De aceea, teava rotunda zincata este una din cele mai bune solutii atunci cand vorbim despre instalatii.

Pentru ce folosim teava rotunda zincata?

Desi este utilizata preponderent in zona constructiilor pentru civili, teava rotunda zincata poate sa fie folosita si implementata in mai multe domenii cum ar fi cel industrial si chiar agricol. Mai precis, acest material de constructii constituie materialul principal atunci cand este vorba de retelele de transport ale apei calde sau reci si chiar ale agentul termic. Singura conditie ca totul sa fie in siguranta este ca presiunea sa nu depaseasca un maxim de 50 de bari.

De asemenea, acest material poate fi folosit si in confectionarea balustradelor obisnuite, a stalpilor pentru garduri sau pentru realizarea sistemelor de circulare din cadrul aerelor conditionate.

teava rotunda zincata

Ce face ca teava rotunda zincata sa fie un material de constuctii special?

In primul si in primul rand, cele mai importante trei calitati ale materialului de constructii cunoscut sub numele de teava rotunda zincata sunt:

  • Versatilitatea sa ce o face usor de folosit intr-o gama larga de domenii;
  • Rezistenta sa inalta la presiuni;
  • Durata de viata indelungata si rezistenta in timp.

Termenul de “zincata” regasit in numele acestui produs al metalurgiei moderne denota faptul ca acesta a trecut printr-un proces de zincare. El presupune acoperirea materialului de constructii cu un strat protector de zinc ce ii ofera cele mai importante proprietati.

Stratul de protectie constituit din zincul aplicat in ultima etapa a procesului de fabricare mareste considerabil durata de viata si asigura rezistenta impotriva agentilor ce ar putea declansa ruginirea. De mentionat este si faptul ca acest strat protector este aplicat atat la interior cat si la exterior.

Care sunt parametri in care ar trebui sa folosim teava rotunda zincata?

Primul sfat pe care specialistii il ofera privitor la teava rotunda zincata si procesul de implementare spune ca acest material de constructii ar trebui imbinat cu alte elemente prin infiletare si cat mai putin prin sudare. In acest sens, sudarea acestui material acoperit atat la interior cat si la interior cu zinc va deteriora semnificativ stratul de zinc.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Elena Dobre

Comentarii

Cauta

Categorii populare