Comunicate de Afaceri

Alegerea unei centrale care sa poata folosi si carbuni

Majoritatea persoanelor care isi cumpara o centrala termica pe combustibil solid pentru incalzirea casei aleg modelele care folosesc in general doar lemnul. Intr-adevar sunt niste solutii la indemana oricui, mai ales ca nu sunt foarte costisitoare iar lemnele de foc inca se mai gasesc la un pret nu foarte piperat. Totusi, prea putini sunt cei care aleg o centrala care poate folosi drept combustibil si carbuni, iar asta poate fi o decizie gresita.

Noi stim insa cat de avantajoasa poate fi o centrala ce poate fi alimentata si cu ajutorul carbunilor, asa ca am realizat acest articol in care iti oferim si tie cateva motive pentru care ar trebui sa alegi o centrala termica pe lemne si carbuni.

Pentru realizarea acestui articol ne-am folosit de modelele puse la dispozitie pe https://www.centrale-lemne-liepsnele.ro/ astfel incat sa obtinem un articol bine documentat si de mare ajutor pentru cititori.

Carbunii, de neignorat atunci cand iti cumperi o centrala

Unul dintre principalele motive pentru care ar trebui sa iti alegi o centrala care sa poata folosi si carbuni pe post de combustibil este faptul ca lemnul este din ce in ce mai greu de procurat. Se vorbeste tot mai des despre defrisari precum si de efectele negative pe care acestea le au, motiv pentru care apar amenzi tot mai mari pentru taierea lemnului.

Asa ca este de asteptat ca de la un an la altul pretul lemnului sa creasca si, totodata, sa fie din ce in ce mai greu de gasit. Carbunii sunt inca o solutie la indemana, asa ca de aceea ar trebui sa iti alegi o centrala care sa poata folosi si carbuni. Asta pentru ca atunci cand nu vei mai gasi lemne, sa ai o solutie de rezerva, fara sa fii nevoit sa iti schimbi centrala.

Carbunele este mai eficient decat lemnul

Un alt motiv pentru care ar trebui sa optezi pentru o centrala termica pe carbuni este faptul ca acestia sunt mult mai eficienti decat lemnele. Puterea calorica de exemplu este de 3 ori mai mare, in cazul carbunelui lignit. Astfel, vei avea nevoie de mai putini carbuni pentru incalzirea unei case iar atunci cand vei trage linie vei observa ca ai facut economii datorita faptului ca ai ales carbunii.

Mai putina cenusa

Sa scoti cenusa dintr-o centrala termica nu este o activitate foarte placuta, deoarece de cele mai multe ori se face mizerie, asa ca mai trebuie sa dai si cu matura. Lemnul in general lasa foarte multa cenusa, asa ca vei avea o treaba suplimentara de facut.

In schimb daca vei folosi carbunii, vei observa ca in centrala va ramane mult mai putina cenusa decat ramane atunci cand pui lemn pe foc. Va fi nevoie deci sa scoti mai rar cenusa din centrala, si totodata va fi mai putina treaba de facut.

Autonomie mai mare

Daca vei face o comparatie intre o centrala pe lemne Liepsnele si una universala care foloseste si carbuni, vei vedea in lista de specificatii o diferenta ce nu poate fi ignorata: autonomia. Daca o centrala pe lemne are o autonomie de aproximativ 30 de ore, centralele universale care folosesc si carbuni au o autonomie de zile intregi.

Ce inseamna asta? Ei bine, acest lucru inseamna ca nu va fi nevoie sa mergi intr-una la centrala pentru a o alimenta, de frica sa ramai fara caldura in casa.

Acestea sunt doar cateva dintre avantajele centralelor termice care folosesc carbunii pentru incalzirea casei, dar desigur ca exista si altele pe care le vei descoperi dupa ce iti vei alege propria centrala termica pe carbuni.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Dual Creative

Cauta

Categorii populare