Comunicate de Afaceri

Ce poti face cu mobila veche atunci cand nu mai ai nevoie de ea

Deunazi am fost pus in situatia de a scapa de niste mobila. Era destul de veche, dar relativ buna. In schimb, nu am gasit pe nimeni care sa o primeasca si prin zona nu exista niciun second hand care sa o cumpere. Asa ca, singura solutia a fost groapa de gunoi (de unde exista sanse sa fie ridicata instant de cineva care are nevoie). Totusi, experienta m-a facut sa ma intreb ce puteam face pentru a ma descurca mai eficient cu canapelele si dulapul meu. Asa ca am ajuns la o lista de cinci moduri prin care poti scapa de mobila veche, fiecare cu avantajele ei.

Vanzarea la un second hand, daca mobila este buna si exista unul prin preajma

De ceva ani, romanii au inceput si ei sa isi cumpere mobila mai scumpa si mai buna, dar si sa se plictiseasca rapid de ea. Asa ca multi isi schimba des mobilierul, chiar daca piesele precedente inca sunt unele foarte bune. Cea mai mare greseala in acest caz este aruncarea mobilei. In conditiile in care in marile orase exista destul de multe SH-uri care primesc mobila in conditii acceptabile, nu vad de ce nu ai vinde-o acolo pentru ceva profit. Este adevarat ca nu vei castiga prea mult, dar nici nu vei pierde nimic. In plus, orice venit este mai bun decat nimic si altii se vor bucura de o mobila buna, mult mai ieftina decat ceea ce si-ar putea permite in mod normal. Este o afacere win win pentru toata lumea si, daca mobila este buna, merita a fi incercata.

Reconditionarea, daca vorbim de piese vechi sau de calitate

Mereu am fost surprins sa descopar ce piese de mobilier mai exista prin casele romanilor, mai ales prin cele ale generatiilor mai in varsta, care se despart extrem de greu de lucrurile lor. Iar cand vine vorba despre niste obiecte vechi, din lemn masiv, ar fi si pacat sa o faci. Daca ele sunt duse la cineva care se pricepe si este gata sa le reconditioneze, se pot scoate niste bani buni pe ele. Asa au facut mii de romani si, chiar daca numarul pieselor care merita sa fie vandute cu bani multi a scazut considerabil in ultimii ani, ele tot se mai gasesc prin anumite case. Nu orice scaun, masa sau dulap face parte din aceasta categorie, dar, daca ai idee despre valoarea unui anumit obiect, merita sa intrebi un specialist inainte de a hotari sa il arunci si sa il pierzi difinitiv.

Vanzarea la fier vechi, pentru un castig minim

Piesele de mobilier mai vechi, dar fara o anumita valoare, au in ele destul de mult metal, asa ca, daca le dezasamblezi acasa, s-ar putea sa gasesti cate ceva care merita vandut. Acelasi lucru se poate spune si despre aparatele electronice sau electrocasnice. Unele dintre ele sunt suficient de vechi si stricate, astfel incat nicio firma nu le-ar primi pentru reduceri. In schimb, ele pot contine metale de pe urma carora se poate castiga. Nu este o rusine sa vinzi la fier vechi si, chiar daca nu vei castiga prea mult, banii respectivi pot sa prinda bine.

Donarea

Daca mobila este inca buna, asa cum s-a intamplat in cazul meu, nu exista niciun motiv pentru care nu poti incerca sa o oferi altcuiva. Cu siguranta s-ar gasi suficient de multe persoane care sa accepte acest targ, in special daca vorbim despre niste articole care arata si bine. In acelasi timp, vei putea face si un gest frumos, pentru ca donatiile nu inseamna sa ceri si bani (pentru acest lucru ar trebui sa revii la punctul 1). In ziua de astazi se pot face si campanii pe Facebook daca nu gasesti pe nimeni care sa vrea mobila. Esential este insa ca ea sa se prezinte in conditii bune, pentru ca nimeni nu va primi o mobila proasta si aceasta va fi cea mai buna dovada pentru o lipsa de respect din partea ta.

Groapa de gunoi

Atunci cand mobila este prea veche si prea distrusa pentru a fi vanduta si nici macar piese din metal nu are, singura solutie este sa o duci la groapa de gunoi. Daca este multa, in toata tara exista servicii de transport mobila veche ( http://www.transportmolozbucuresti.ro/transport-mobila-veche) care te pot ajuta, asa ca nici nu trebuie sa iti bati capul cu asa ceva. Nu uita insa ca este ultima solutie, dar, in situatiile in care chiar nu mai este nimic de facut, este cel mai bun lucru. Pana la urma, nu ai sa o lasi in strada, nu?
Social Media
Vezi toate articolele autorului: Texte SEO

Comentarii

Cauta

Categorii populare