Comunicate de Afaceri

Ce probleme pot apărea vizavi de hidroizolația unui acoperiș plat

Scurgeri de apă, infiltrații, fisuri sau bălți pe acoperișul plat al blocului sau casei în care locuiți? Se pare că este nevoie de hidroizolatii! Ce trebuie să faceți pentru a fi siguri că lucrarea va fi una de calitate? Iată câteva sfaturi!

Tehnologia acoperișului plat a evoluat mult începând din anii '60 și '70. Datorită materialelor moderne și a geamurilor elegante, acoperișurile plate de astăzi sunt un stil arhitectural în sine. Unele sunt chiar folosite în moduri noi și neobișnuite, de la terase și balcoane la acoperișuri verzi, cu grădini urbane.

Dar, în afară de caracteristicile lor elegante de design, un alt lucru care a evoluat considerabil este tehnologia utilizată pentru a menține acoperișurile plate rezistente la intemperii. Pe vremuri acest tip de acoperiș era inevitabil predispus la scurgeri de apă și problema nu putea fi rezolvată decât cu un cazan de smoală fierbinte. 

În zilele noastre există o mulțime de hidroizolatii terase și acoperișuri plate, de la seturi de petice speciale, membrane din cauciuc lichid și chiar vopseluri acrilice rapide și eficiente, care rezistă de-a lungul timpului - și pot fi aplicate chiar și pe vreme umedă.

Cum găsiți sursa unei scurgeri de acoperiș plat?

Dacă trebuie să puneți o găleată exact în același loc de fiecare dată când plouă, veți dori să aflați exact de unde provine scurgerea. Sursa scurgerilor pe un acoperiș plat poate fi greu de localizat, așa că trebuie să verificați cu mare atenție. Cu o ruletă, măsurați distanța de la locul în care picură apa din tavan până la cel mai apropiat perete. Apoi, când sunteți pe acoperiș, măsurați aceeași distanță. Acest lucru ar trebui să vă conducă direct la locul problemei.

Cum să verificați acoperișul plat

Dacă bănuiți că acoperișul dvs. plat are o problemă de hidroizolare, va trebui să urcați direct pe acoperiș. Dar la ce ar trebui să fiți atent? Urmați aceste sfaturi pentru o verificare cu succes a acoperișului:

1. Fiți în siguranță

Înainte de a începe orice inspecție a acoperișului dvs. plat, asigurați-vă că este complet sigur să faceți acest lucru și, dacă există vreun risc, chemați un profesionist. Dacă trebuie să folosiți o scară, asigurați-vă că este bine fixată și nu pășiți pe acoperiș dacă aveți îndoieli cu privire la rezistența acestuia. Dacă acoperișul dvs. plat nu are în prezent un strat antiderapant, amintiți-vă că ar putea fi și foarte alunecos și poate fi necesar să utilizați plăci antiderapante.

2. Verificați corect

Încercați să vă inspectați acoperișul plat după o perioadă de ploaie. Acest lucru vă va ajuta să observați orice zonă în care se formează o baltă și să evidențiați orice problemă de drenaj.

3. Verificați jgheabul

Uneori, ceea ce pare a fi o scurgere într-un acoperiș plat se dovedește de fapt a fi probleme legate de jgheab. De aceea, în timp ce sunteți acolo sus, trebuie să verificați ca jgheaburile și canalele de scurgere să nu conțină mizerie și resturi.

4. Ce probleme puteți constata

După ce ați verificat jgheaburile, este timpul să vă uitați la suprafața plană a acoperișului. Lucrurile care trebuie luate în considerare includ bule apărute în membrană, depuneri, fisuri sau tăieturi. Este posibil să descoperiți că întreaga membrana care învelește acoperișul s-a crăpat și arată precum pielea unui aligator. Aceasta este o problemă frecventă cauzată de expunerea la soare și excesul de umiditate. Lăsată netratată, ar putea duce la rupere în timp.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Vlad Popescu

Comentarii

Cauta

Categorii populare