Comunicate de Afaceri

Ce trebuie să faceți când pardoseala sportivă este inundată

Furtunile și alte dezastre naturale care vin cu ploi torențiale, valuri de furtună și inundații, provoacă dezastre care lovesc și provoacă daune grave locuințelor, clădirilor comerciale și instituțiilor publice.
Facilitățile sportive nu fac excepție – apa provenită în urma inundațiilor poate fi devastatoare pentru terenurile și sălile sportive.
Chiar și o cantitate relativ mică de apă de la țevi sparte, sprinklere defectuoase sau acoperișuri permeabile, poate provoca daune grave asupra pardoselilor  sportive, fiind necesare reparații sau înlocuire.

Cu cât apa staganeaza mai mult pe pardoseala sportivă, cu atât prejudiciul va fi mai mare – pardoselile din lemn de esență tare vor începe să se denatureze, adezivii sintetici vor fi distruși, mucegaiul va începe să apară, etc. Prin urmare, viteza de reacție este esențială în cazul deteriorării unei pardoseli sportive – dacă umiditatea excesivă este îndepărtată rapid și zona este uscată în timp util și eficient, pardoseala poate fi salvată.
În funcție de amploarea daunelor și de timpul de reacție, chiar și o pardoseală din lemn de esență tare poate fi reabilitată și adusă la viață fără probleme suplimentare. Reabilitarea pardoselii sportive este, desigur, mai puțin costisitoare și mai ușoară decât înlocuirea acesteia.

Luați măsuri rapide și eficiente pentru a diminua daunele
Dacă o pardoseală sportivă este inundată, scoaterea apei și uscarea suprafeței ar trebui să fie o prioritate. După ce suprafața este uscată, urmează reparațiile.

Pasul 1. Îndepărtați apa și dezinfectați clădirea
Dacă este cazul, opriți alimentarea cu apă pentru a opri curgerea apei.
Dacă pe pardoseală există doar o cantitate mică de apă (apă din ploaie, țevi sparte, robinete care nu prezintă pericol pentru sănătate), utilizați un aspirator umed-uscat pentru a o îndepărta.

Dacă pardoseală este scufundată în apă, apelați la o companie profesională pentru îndepărtarea apei. Profesioniștii sunt bine echipați și pregătiți pentru extragerea cantităților mari de apă, putându-se socupa în siguranță de curățare și în mod corespunzător și să dezinfecteze zona afectată (apă provenită din inundații conține contaminanți periculoși și prezintă amenințări grave la adresa sănătății).

Pasul 2. Efectuați evaluarea daunelor 
Apelați un expert în pardoseli sportive pentru a evalua daunele prin testarea umidității și pentru a determina cel mai bun mod de acțiune. Nu încercați să salvați podeaua contactând mai întâi o firmă de reabilitare. Aceștia nu cunosc specificul sistemelor de pardoseli sportive și vor încerca să usuce pardoseala în moduri neeficiente (acest lucru poate duce la greșeli costisitoare).

Pasul 3. Înlăturați și îndepărtați toate materialele poroase care au intrat în contact cu apă provenită de la inundații (aceasta este plină de sedimente și de microbi, astfel încât orice lucru care a absorbit apă contaminată ar trebui înlocuita).
Îndepărtați plăcile deteriorate și sapă, precum și baza pereților până la aproximativ 15-30 cm deasupra liniei apei (punctul cel mai înalt la care a ajuns apa), conform recomandărilor contactorului pentru pardoseli cu care lucrați.

Pasul 4. Uscați pardoseala
Utilizați dezumidificatoare și ventilatoare (îndreptați-le către pardoseala) pentru a usca pardoseala sportivă. Expertul în pardoseli va face recomandări cu privire la modul de uscare a pardoselii, dacă aceasta este soluția potrivită. Dacă nu, vor fi utilizate ventilatoarele mari pentru uscarea betonului.

Pasul 5. Repararea sau înlocuirea pardoselii
Reconstrucția prea rapidă după o inundație poate cauza probleme continue, cum ar fi creșterea mucegaiului, infestarea insectelor și deteriorarea lemnului, deci trebuie să așteptați până când suprafața este complet uscată înainte de a începe reparațiile. Această poate dura câteva săptămâni, dar este esențial că nivelul de umiditate al camerei și nivelul de umiditate al lemnului să revină la normal.
Asigurați-vă că testați umiditata lemnului înainte de șlefuirea sau înlocuirea pardoselii.
Utilizați un contor de umiditate specializat și încercați în mai multe locuri, deoarece este posibil ca anumite zone să aibă mai multă umiditate decât altele.

https://www.atlassport.ro/ce-trebuie-sa-faceti-cand-pardoseala-sportiva-este-inundata.

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Serb Adelina

Comentarii

Cauta

Categorii populare