Comunicate de Afaceri

Cele mai comune și importante forme ale jocului

Forme ale jocului

Pe măsură ce copiii se dezvoltă, vor trece de la jocul individual la jocul de grup. Modul în care un copil mai mare alege să joace poate depinde de modul în care se simte în acest moment sau de o preferință personală. Modul în care majoritatea copiilor se joacă variază, de obicei, de la o zi la alta și de la o situație la alta.
Există însă 3 forme de bază ale jocului:

Jocul pe cont propriu

Copiii mai mici și bebelușii de exemplu, preferă să petreacă o mare parte din timp, pe cont propriu. Ei explorează toate aspectele legate de mediu prin sunetul propriei lor voci și prin simțirea propriilor părți ale corpului față de cele ale altora.
Ei vor să privească, să apuce, să sugă și să simtaorice obiect care vine în calea lor.
Pe măsură ce cresc, pot petrece ore în șir uitându-se la desene animate și jucându-se cu jucăriile lor preferate.
Le place să construiască, să deseneze, să picteze, să inventeze și să exploreze singuri.

Joc paralel

Începând cu vârsta de 2 până la 3 ani, copiilor le place să li se alăture altor copii, fără să interacționeze prea mult cu ei. Ei pot fi implicați în activități similare sau activități total diferite, însă le place să se afle în preajma copiilor de vârsta lor.
Chiar dacă s-ar părea că nu le pasă de prezența celorlalți copii, încercați să îi separați și veți vedea că acest contact de la distanță este foarte important pentru ei.

Jocuri de grup

Până la vârsta de 3 ani, copiii sunt pregătiți pentru perioada preșcolară. Ei sunt capabili să comunice și să socializeze cu alții. Ei pot să împărtășească idei și jucării. Prin joc interactiv încep să învețe abilități sociale cum ar fi împărtășirea și schimbarea. De asemenea, ei dezvoltă abilitatea de a colabora pe "tema" activității de joc.
Adulții ar trebui să intervină doar atunci când copiii manifestă nevoie în abilitățile sociale și de rezolvare a problemelor. Este important și distractiv ca părinții să petreacă timp cu copiii lor. Lăsați copiii însă, să stabilească ritmul și acesta să devină o parte a lumii lor.

 

Social Media
Vezi toate articolele autorului: Serb Adelina

Comentarii

Cauta

Categorii populare